Logo EnschedeGemeente Enschede, intrekking verkeersbesluit Gronausevoetpad

Kenmerk: V-2014-0370

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende :

Besluit 28 februari 2014

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

hebben wij op 28 februari 2014 een verkeersbesluit genomen voor het verlengen van het eenrichtingsverkeer op het Gronausevoetpad tot en met de Tweede Bothofdwarsstraat (zie bijlage).

Bezwaar

Tegen het besluit van 28 februari 2014 is op 11 maart 2014 een bezwaarschrift ingediend door de heer C. Meihuizen van AC ter Kuile B.V.. Naar aanleiding van het bezwaar is er op 7 april 2014 telefonisch contact geweest tussen de heer C. Ter Braack, verkeerskundige van de gemeente Enschede en de heer C. Meihuizen, bezwaarmaker. Het bezwaar van de heer Meihuizen richtte zich op het niet meer kunnen bereiken van zijn pand tijdens werkzaamheden. Tijdens dat gesprek is afgesproken dat in geval van incidentele werkzaamheden het Gronausevoetpad ook vanuit oostelijke richting ingereden mag worden.

Besluit

Overweging

De aanleiding voor het verlengen van het eenrichtingsverkeer was de ontwikkeling van woningbouw aan het Gronausevoetpad. Nu is gebleken dat de komende jaren geen woningbouw zal worden gerealiseerd aan het Gronausevoetpad. De gewenste maatregel om het eenrichtingsverkeer te verlengen is dan ook niet langer noodzakelijk.

Op grond van vorenstaande overweging besluiten burgemeester en wethouders om,

het bij besluit van 28 februari 2014 ingestelde eenrichtingsverkeer in te trekken.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben verzonden.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders, commissie bezwaarschriften , adres: Postbus 20, 7500 AA ENSCHEDEen moet de volgende elementen bevatten:

  • -de naam en adres van de indiener

  • -de dagtekening

  • -een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • -de gronden van het bezwaar.

Voor behandeling van een bezwaarschrift is bij de gemeente Zwolle geen griffierecht verschuldigd.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Aldus vastgesteld op: 13 juni 2014

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Enschede,

namens dezen,

E.E.J. Lastdrager,

hoofd afdeling Vergunningen

Bijlage:

-Besluit 28 februari 2014

In afschrift aan:

  • -Verkeersadviseur politie-eenheid Oost Nederland, district Twente

  • -Brandweer Twente

  • -Programma Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ontwerp

  • -Bedrijfs- en Managementondersteuning, afdeling Rechtsbescherming & Mediation

Naar boven