Logo Heiloo
Ontwerpbestemmingsplan Oosterzijweg 94, Heiloo

Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onderdeel a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 19 juni 2014 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Oosterzijweg 94 te Heiloo.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van 3 vrijstaande woningen op het perceel Oosterzijweg 94 te Heiloo.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het plan betreft het mogelijk maken van nieuwbouw voor drie vrijstaande woningen op het perceel Oosterzijweg 94 te Heiloo. Op dit moment is het perceel Oosterzijweg 94 bebouwd met een verouderde, vrijstaande woning en een aantal vrijstaande bijgebouwen waaronder een garage. Het perceel geeft een wat verrommelde indruk door de verwaarloosde en verouderde status van de gebouwen. Door sloop en nieuwbouw kan een ruimtelijke kwaliteitsverbetering worden doorgevoerd. Het relatief grote perceel, met name in de breedte gezien, zorgt ervoor dat er ruimte genoeg is voor drie vrijstaande woningen. Doordat de woningen moeten worden uitgevoerd met één bouwlaag met kap zal de schaal van de woningen prima passen in het bestaande lint van de Oosterzijweg.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014 op de volgende wijze ter inzage:

  • tijdens openingstijden bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Oosterzijweg 94 te Heiloo. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer 072 -535 67 99.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan of de procedure? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Heiloo via afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 99.

Heiloo, 18 juni 2014

Naar boven