Voorbereidingsbesluit Zuid-West 380kV – hoogspanningsverbinding Borssele – Tilburg (Zuid-West west), Ministerie van Economische Zaken

Voorbereidingsbesluit

De minister van Economische Zaken (hierna: EZ) en de minister van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) bereiden twee (rijks)inpassingsplannen voor. Hierin zal het tracé van de nieuwe Zuid-West 380 kV hoogspanningsverbinding van Borssele naar Tilburg worden vastgelegd. Dit voorbereidingsbesluit gaat over het gedeelte van de 380 kV verbinding van station Borssele tot het nieuw te bouwen 380 kV station Rilland (Zuid-West west). Een eerder voorbereidingsbesluit voor het gedeelte tussen 380 kV station Borssele en de provinciegrens tussen Zeeland en Noord-Brabant is op 19 juli 2013 genomen en loopt af wanneer dit voorbereidingsbesluit in werking treedt. Een voorbereidingsbesluit voor het gedeelte tussen de provinciegrens Zeeland en Noord-Brabant en het waterschapsterrein De Spinder (gemeente Tilburg Noord) van het Waterschap De Dommel, is op 11 november 2013 genomen.

Het plangebied van het voorbereidingsbesluit is respectievelijk 160 meter breed (80 meter aan weerszijden van het voorgenomen tracé), 170 meter breed (85 meter aan weerszijden van het voorgenomen tracé), 180 meter breed (90 meter aan weerszijde van het voorgenomen tracé) en 190 meter breed (95 meter aan weerszijden van het voorgenomen tracé, gemeten uit het hart van de verbinding). De zones zijn bedoeld als marge zodat zeker wordt gesteld dat er zich in de directe nabijheid van het tracé geen ontwikkelingen voordoen die kleine aanpassingen in het tracé onmogelijk maken.

Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor bouwen of voor overige werken en werkzaamheden, die op dit gebied betrekking heeft, dan moet bij het behandelen van die aanvraag rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag moet worden aangehouden. Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor het project, kunnen sommige nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bovendien alleen nog maar plaatsvinden nadat hiervoor een specifieke omgevingsvergunning is verleend. Het precieze gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit.

Het besluit en de kaart liggen met ingang van vrijdag 20 juni 2014 tot en met donderdag 31 juli 2014 tijdens reguliere openingstijden ter inzage bij Gemeente Kapelle, Kerkplein 1, Kapelle T 14 0113.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op vrijdag 20 juni 2014.

Het voorbereidingsbesluit is ook gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens beschikbaar via www.bureau-energieprojecten.nl.

Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5, eerste lid, in samenhang met artikel 7:1, eerste lid, en artikel 1 van bijlage 2 bij de Algemene wet bestuursrecht.

Informatieavonden

Er worden inloopavonden georganiseerd om u te informeren over dit project. U bent van harte welkom om op (een van) deze avonden vragen te stellen en bij de diverse stands informatie te krijgen over het project. Er is geen plenair deel met presentaties of toelichtingen. U kunt vrij in- en uitlopen en op ieder moment tussen 19.00 uur en 21.00 uur de diverse medewerkers van de ministeries van EZ en IenM en van TenneT spreken.

Deze inloopavonden vinden plaats op:

  • Dinsdag 1 juli 2014, 19.00 – 21.00 uur

    Vergader- en congrescentrum De Stenge, Stengeplein 1, Heinkenszand

  • Donderdag 3 juli, 19.00 – 21.00 uur

    Dorpshuis De Meiboom, Kerkpolder 30, Krabbendijke

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Energieprojecten

T (070) 379 89 79.

Naar boven