Logo Noordwijkerhout
Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Sancta Maria en ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf donderdag 19 juni 2014 het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Sancta Maria (NL.IMRO.0576.BP201300026), het ontwerp raadsbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpraadsbesluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met woensdag 30 juli 2014.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het totale landgoed Sancta Maria ligt dichtbij bij de duinrand en ligt zowel op grondgebied van de gemeente Noordwijk als Noordwijkerhout. Dit bestemmingsplan behelst het grondgebied van Noordwijkerhout. Het plangebied wordt begrensd door de bollenvelden en tegen de noordoostzijde van het plangebied ligt aan de overzijde van de Langevelderweg het bungalowpark Sollasi met het Oosterduinse meer.

Doel van dit bestemmingsplan is om de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen een definitieve juridische basis te verschaffen en om ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen te voorkomen. Een en ander overeenkomstig het in 2011 vastgestelde stedenbouwkundige plan en het in 2013 vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

Hogere grenswaarde

In het bestemmingsplan Sancta Maria wordt de bouw van 75 nieuwe woningen mogelijk gemaakt. In dit kader is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Voor 10 woningen wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, ten aanzien van het wegverkeer van de Langevelderweg/ Langevelderlaan en de Duinschooten wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 53 dB voor wegverkeerslawaai wordt niet overschreden. Dit is de reden dat er hogere grenswaarden kunnen worden verleend. Het ontwerpbesluit en het bijbehorende akoestisch onderzoek kunt u inzien bij de publieksbalie.

Procedure

Vanaf donderdag 19 juni tot en met woensdag 30 juli 2014 liggen het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpraadsbesluit, de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden en akoestische onderzoek gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over de ontwerpbesluiten vaststelling hogere grenswaarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout, 17 juni 2014

Naar boven