Logo Noord-Holland
Notitie Reikwijdte en Detailniveau milieueffectrapportage voor de herstructurering Windenergie op Land, Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft met het Rijk afgesproken om ruimte te creëren/aan te wijzen voor 685,5 MW windenergie. Ongeveer de helft daarvan is reeds gerealiseerd. In de polder Wieringermeer wordt een windpark gebouwd onder regie van het Rijk, waardoor het opgesteld vermogen met circa 250 MW toeneemt. Voor de resterende opgave van 105,5 MW wil de provincie ruimte bieden voor nieuwe windparken in combinatie met de herstructurering van solitaire windturbines en verouderde lijnopstellingen.

Achtergrondinformatie

Om te bepalen waar kansrijke windgebieden liggen en welk effect plaatsing van windturbines mogelijk heeft op de omgeving, wordt een milieueffectrapportage (MER) gemaakt. Een zogenaamde Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) bepaalt hoe omvangrijk zo’n rapportage wordt uitgevoerd en waar het zich op richt.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Gedeputeerde Staten hebben op 27 mei 2014 de concept-NRD milieueffectrapportage voor de Herstructurering Wind op Land Noord-Holland vastgesteld.

De concept-NRD ligt van 19 juni tot en met 30 juli 2014 ter inzage bij de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 in Haarlem. De notitie is online te raadplegen op www.noord-holland.nl/windopland.

Ook kunt u de concept-NRD inzien in de gemeentehuizen van de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik, Zaanstad, Amsterdam, Bussum en Schagen.

Uw mening geven

U kunt uw mening geven over de plannen van de provincie. In uw reactie, oftewel een zienswijze, kunt u ingaan op alle onderdelen van de concept-NRD. U geeft hierbij aan op welk deel van de plannen u reageert en onderbouwt uw standpunt met argumenten. Zijn er bijvoorbeeld:

  • onderwerpen of belangen over het hoofd gezien?

  • in uw ogen onjuistheden of onduidelijkheden in de concept-NRD?

  • bepaalde aspecten die u van een NRD of MER verwacht?

Hoe kunt u reageren?

U kunt van 19 juni tot en met 30 juli 2014 uw zienswijze digitaal indienen via zijlm@noord-holland.nl.

Per post reageren is ook mogelijk. Stuur uw zienswijze dan naar: Provincie Noord-Holland, ter attentie van mevrouw M.A. Norman, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Mondeling een zienswijze indienen is niet mogelijk.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over de NRD, de MER en de herstructurering Windenergie op Land vindt u op www.noord-holland.nl/windopland. Informatie over de procedure en de manier waarop u kunt reageren vindt u op de site van de provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl). Ga daar vervolgens naar ‘Digitaal Loket’ en kies daar voor het kopje Inspraak.

Informatiebijeenkomsten

Om u in de gelegenheid te stellen meer informatie in te winnen of uw vragen te stellen zijn er drie informatiebijeenkomsten over de concept-NRD milieueffectrapportage voor de herstructurering Windenergie op Land gepland. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een toelichting gegeven op het project, de procedure en hoe u uw mening kunt geven. Bestuurders en ambtenaren van de provincie en medewerkers van het bureau dat de concept-NRD heeft opgesteld, zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. De bijeenkomsten worden gehouden op:

  • Dinsdag 24 juni 2014, Tata Steel stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid

  • Woensdag 25 juni 2014, Best Western Slothotel, Markt 22 in Schagen

  • Donderdag 26 juni 2014, Hotel Medemblik, Oosterhaven 11671 in Medemblik

Alle avonden starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 20.30 uur. Inloop vanaf 18.00 uur.

Vragen

Als u vragen heeft over het project kunt u deze stellen via zijlm@noord-holland.nl.

Veel gestelde vragen vindt u op www.noord-holland.nl/windopland.

Naar boven