Het lozen van afvalwater op de Neder-Rijn, afkomstig van RWZI Lienden, Rijkswaterstaat

Bekendmaking besluit

Maatwerkvoorschrift op grond van Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit)

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft een besluit genomen op grond van een verzoek van Waterschap Rivierenland ingevolge het Activiteitenbesluit en maakt ter voldoening aan artikel 1.9 van het Activiteitenbesluit het volgende bekend.

Het verzoek betreft het lozen van afvalwater op de Neder-Rijn, afkomstig van RWZI Lienden, gelegen aan de Drosseweg 7 te Lienden, met een hogere grenswaarde aan totaal fosfor dan zoals opgenomen in het Activiteitenbesluit. Gelijktijdig is voor deze RWZI een verzoek ontvangen om het maatwerkvoorschrift met betrekking tot de grenswaarde voor totaal stikstof in te trekken.

Ten aanzien van deze verzoeken is een maatwerkvoorschrift opgenomen voor de lozing van totaal fosfor en is het maatwerkvoorschrift voor de lozing van totaal stikstof ingetrokken.

Terinzagelegging

Het verzoek, het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 19 juni 2014 tot en met 30 juli 2014 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • het gemeentehuis van de gemeente Buren, De Wetering 1 te Maurik, maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur of op afspraak.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging een bezwaarschrift indienen onder vermelding van Wtw 20219 bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, p/a de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem.

Voorlopige voorziening

Indien tegen een besluit bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed dat vereist, kan de indiener van het bezwaarschrift de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81,lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijk verzoek dient samen met een afschrift van het bezwaarschrift te worden gezonden aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht. Voor het indienen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar via nummer 026 – 368 87 02.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, C. Jol

Naar boven