Logo Buren
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan Verblijfsrecreatieterreinen, Buren

Het ontwerpbestemmingplan Buitengebied, Reparatieplan Verblijfsrecreatieterreinen ligt ter inzage.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

De gemeenteraad van Buren stelde het bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Buitengebied, Verblijfsrecreatieterreinen' op 21 mei 2013 gewijzigd vast. Tegen dit besluit stelden twee partijen beroep in. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deed op 2 april 2014 uitspraak en vernietigde het besluit op een aantal onderdelen. De Raad van State droeg hierbij de gemeente Buren op voor 2 oktober 2014 een nieuw besluit te nemen met inachtneming van hetgeen in de uitspraak staat.

Het voorliggende bestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan

verblijfsrecreatieterreinen betreft het nieuwe plan. In het bestemmingsplan repareert de gemeente de door de Raad van State vernietigde delen van het bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Buitengebied, Verblijfsrecreatieterreinen'. De reparaties hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • Camping De Vergarde krijgt dezelfde bestemmingen als in het voorgaande bestemmingsplan.

  • Voor kampeermiddelen gelden dezelfde oppervlaktes als andere recreatieverblijven zoals stacaravans en bungalows.

  • De verwijzing in artikel 12 lid 12.3.1 onder a moet zijn 12.2.3 onder d (in plaats van c).

  • Binnen de bestemming ‘Recreatie – Centrale voorzieningen’ wordt recreatief gebruik mogelijk.

  • De minimale afstand van 2,5 meter tot de bestemmingsgrens (artikel 7 lid 7.22 onder e) geldt alleen voor de randen van het terrein.

  • Bij de bouw van een recreatiewoning geldt de eis van bedrijfsmatige exploitatie slechts als er sprake is van nieuwvestiging of uitbreiding naar meer dan 55 m².

  • Een deel van de definitie van hoofdverblijf komt te vervallen omdat deze uitsluitend betrekking heeft op de bewijslastverdeling in het kader van de handhaving.

De reparaties hebben geen betrekking op de regeling omtrent permanente bewoning. De lijst van bewoners die in aanmerking komen voor een persoonsgebonden ontheffing of gedoogbeschikking is niet veranderd.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan Verblijfsrecreatieterreinen ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 19 juni 2014 en loopt tot en met 30 juli 2014. U kunt in deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

Het plan is ook te bekijken via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BUIBP20140018-on01.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Tot en met 30 juli 2014 kunt u reageren op het plan. Iedereen kan zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan.

Uw zienswijze kunt u:

  • Toesturen aan de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik;

  • Mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 0344);

  • Digitaal indienen. Zie hiervoor www.buren.nl en ga naar Leven in Buren / Digitale balie / Formulieren

Voor vragen kunt u terecht bij de heer Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is te bereiken via het telefoonnummer van de gemeente Buren: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

Maurik, 18 juni 2014,

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven