Logo Purmerend
Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan ‘Sportaccommodatie Van IJsendijkstraat 2013’, Purmerend

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 6 mei 2014 het wijzigingsplan 'Sportaccommodatie Van IJsendijkstraat 2013' (ID-code NL.IMRO.0439.WPSVY2013-va01) gewijzigd hebben vastgesteld.

Dit wijzigingsplan is de nadere uitwerking van de wijzigingsbevoegdheid voor het sportpark uit het bestemmingsplan "Overwhere-Zuid 2012". Het plan biedt de planologische regeling voor de herinrichting van het sportpark aan de Van IJsendijkstraat. De herinrichting betreft het realiseren van een multifunctionele sportaccommodatie bestaande uit twee sporthallen, een turnhal, een kunst- en een natuurgrasveld t.b.v. de rugbyclub, een clubgebouw voor de rugbyclub en bijbehorende parkeerplaatsen voor auto's en stallingsmogelijkheden voor (brom)fietsen. De bestaande sporthal De Beukenkamp en het bestaande rugbyclubgebouw dienen hiervoor gesloopt te worden.

Het wijzigingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het wijzigingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op het opnemen van een dove gevel (gevel zonder te openen delen) in de westelijke gevel van het rugbyclubgebouw. Dit ter voorkoming van geluidhinder vanuit het rugbyclubgebouw op de nabijgelegen woningen. Tevens is achtergrondinformatie over het tot op heden doorlopen proces en de procedure voor het project toegevoegd.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 13 juni 2014 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het wijzigingsplan is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.purmerend.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van zes weken kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerp-wijzigingsplan bij het college naar voren te brengen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven