Logo VughtVught, Emmasingel, aanleg gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

20140004

M. Lijs

Bevoegd gezag

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet (WVW) 1994, is het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd tot het nemen van Verkeersbesluiten in de gemeente Vught.

Overwegingen verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de WVW 1994.

Motivering

Uit het oogpunt van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994: het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden, is het gewenst om aan de Emmasingel (ter hoogte van huisnummer 8) een gehandicapten parkeerplaats in te richten en het bord E6 te plaatsen met een onderbord met het kenteken 5-TXL-59.

Het is voor betrokkene niet mogelijk om lange afstanden te lopen in verband met zijn gezondheid.

Op grond van ons Parkeerbeleid en de Parkeernota 2013 zijn de voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (individuele parkeerplaats):

De aanvrager is in het bezit te zijn van een gehandicaptenparkeerkaart;

De aanvrager heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein (oprit, carport);

Er is sprake van een hoge parkeerdruk, waardoor er regelmatig geen parkeerplaats beschikbaar is binnen een afstand van 100 m tot de woning. Dit is per definitie het geval in buurten waar de parkeerdruk meer dan 85% bedraagt op bepaalde delen van de dag. De aanvrager voldoet aan bovenstaande criteria.Overeenkomstig artikel 24 van het BABW hebben wij overleg gepleegd met de korpschef. 

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught m aan de Emmasingel (ter hoogte van huisnummer 8) een gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen waarbij het verkeersbord E6 van bijlage I van het RVV reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 wordt geplaatst met een onderbord waarop de aanduiding staat dat de parkeergelegenheid is gereserveerd voor het voertuig met het kenteken 5-TXL-59.

Bezwaarmogelijkheid

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na dagtekening van deze brief een bezwaarschrift indienen bij ons college, Postbus 10100, 5260 GA te Vught.

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend. Ook dient het ten minste het volgende te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

Kunt u vanwege spoedeisende belangen de beslissing op het bezwaarschrift niet afwachten, dan bestaat de mogelijkheid om bij de Voorzieningenrechter een zogenaamd ‘verzoek om voorziening’ in te dienen. Als dit verzoek wordt toegewezen, treft de Voorzieningenrechter maatregelen voor de periode tot er een beslissing is genomen op het ingediende bezwaarschrift. Het verzoek om voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Voor het indienen van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. U ontvangt hierover bericht van de griffie van de rechtbank.

namens het college van burgemeester en wethouders,

Manager Realisatie en Beheer
mevr. ing. A. Avdić

Naar boven