Logo Overijssel
Proactieve aanwijzing voor een gedeelte van het vastgestelde bestemmingplan ‘Buitengebied Hardenberg’, Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat zij op 3 juni 2014 het besluit hebben vastgesteld tot het geven van een proactieve aanwijzing op grond van artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) aan de gemeenteraad van Hardenberg voor een gedeelte van het op 1 oktober 2013 vastgestelde bestemmingplan “Buitengebied Hardenberg”.

Doel van de aanwijzing is dat binnen een jaar een bestemmingsplan wordt vastgesteld voor het betreffende onderdeel van het buitengebied van Hardenberg waarbij aan het provinciale belang wordt voldaan. Het gaat om het alsnog toekennen van een recreatieve bestemming aan de bestaande recreatiewoning op het perceel Kanaalweg West 21A (Bergentheim) in het buitengebied van Hardenberg. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Hardenberg’ aan deze recreatiewoning ten onrechte een woonbestemming toegekend.

Het besluit proactieve aanwijzing ligt met ingang van 12 juni 2014 voor een periode van zes weken ter inzage op het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle, maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

De stukken zullen ook ter inzage liggen op het gemeentehuis van Hardenberg. Het besluit wordt gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl met het plan-IDN- NL.IMRO.9923.pa2014001-va01.

Beroep

Tegen dit besluit is beroep mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zienswijze bij het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel naar voren heeft gebracht, beroep instellen. Aan het instellen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden. De beroepstermijn start de dag nadat het besluit door het college van Gedeputeerde Staten bekend is gemaakt en bedraagt zes weken.

Voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed dit noodzakelijk maakt, kan naast het instellen van beroep, ook verzocht worden om een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Inwerkingtreding besluit

Het vastgestelde besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het vastgestelde besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Gedeputeerde Staten voornoemd.

Naar boven