Logo Deurne
Bestemmingsplan ‘St. Vincentiusstraat 93-95’, Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 6 mei 2014 het bestemmingsplan “St. Vincentiusstraat 93-95” gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan NL.IMRO.0762.BP201302-C001 en de hierbij behorende stukken zijn digitaal te raadplegen zoals hieronder aangegeven en liggen voor iedereen gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1.

Gebiedsbeschrijving

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen St. Vincentiusstraat 93-95 te Neerkant gemeente Deurne. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt de verbeelding digitaal raadplegen.

Doel

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk de tuinbouwactiviteiten op de locatie Sint Vincentiusstraat 93-95 te beëindigen en de productiegebonden paardenhouderij als hoofdactiviteit voort te zetten, de bedrijfsvoering te verbreden door overnachtingsmogelijkheden aan te bieden en de bedrijfswoning op de locatie Sint Vincentiusstraat 93 af te splitsen van het bedrijf en als zodanig om te zetten naar een burgerwoning. De percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Deurne, sectie U, nrs. 402, 571, 587 en 588, op het adres Sint Vincentiusstraat 93-95 te Neerkant. De oppervlakte van het agrarisch bestemmingsvlak van 5 ha wordt verkleind naar een bouwvlak van 1,5 ha.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpplan wijzigingen aangebracht als gevolg van een deel van de ingediende zienswijzen. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn 2 zienswijzen ingediend. De beantwoording van deze zienswijzen heeft plaatsgevonden in de Nota van Zienswijzen bestemmingsplan “St. Vincentiusstraat 93-95”. Deze nota is bij het bestemmingsplan gevoegd.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 16 juni 2014 gedurende zes weken in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage (t/m 27 juli 2014). Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn vanaf deze datum ook digitaal te raadplegen op www.deurne.nl > projecten en plannen > digitale bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie over het instellen van beroep kunt u terugvinden op www.deurne.nl > Organisatie> Bezwaar, beroep en klachten, onder procedure IIIc.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Samenleving via ons algemene telefoonnummer: 0493-487711.

Naar boven