Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan Proeftuin van Holland, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 27 mei 2014 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Proeftuin van Holland’ is vastgesteld. Tevens wordt ingevolge artikel 6.24, tweede lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend gemaakt dat voor dit project een overeenkomst over grondexploitatie is aangegaan.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Proeftuin van Holland ligt aan het Rijneveld 153 te Boskoop. Aan de westzijde bevindt zich een biologische kwekerij en aan de oostzijde ligt de Spoelwijksche Dijk en de Tempelpolder. Aan de zuidkant van de locatie ligt het perceel van een historisch waardevolle boerderij met de opgang aan het Reijerskoop. De locatie 'Proeftuin van Holland' is gelegen op 8 percelen, in totaal ongeveer 10 hectare, inclusief water. De locatie is opgebouwd uit diverse langgerekte, door water omgeven, kavels.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Doelstelling van Proba BV is de locatie (voormalige proefstation voor de boomkwekerij) te hergebruiken als een informatief en educatief centrum voor de boomkwekerij, met tevens toeristische en recreatieve mogelijkheden voor de consument. Het initiatief kent een aantal pijlers te weten de sortimentstuin, onderzoek, educatie, zorg en tuinkamers / verblijfsrecreatie. Omdat de door Proba BV voorgestelde functies niet passen binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan is een herziening hiervan noodzakelijk.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan Proeftuin van Holland, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B130rijneveld153-ON01 met de bijbehorende bestanden, vanaf 5 juni tot en met 16 juli 2014, gedurende zes weken, inzien bij:

  • de informatiebalie in het gemeentehuis.

  • openbare bibliotheek, vestiging Boskoop, Babsloot 7 (leeshoek). Kijk voor openingstijden op www.bibliotheekdegroenevenen.nl.

U kunt de bestemmingsplannen ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan Proeftuin van Holland gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 681. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven