Logo Woerden
Vaststelling bestemmingsplan Scholencluster Harmelen, Woerden

Op 28 mei 2014 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Scholencluster Harmelen’ vastgesteld (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.bpschoolharmelen-bVA1).

Doel

Doel van het plan is de bouw van een nieuw scholencluster aan de Hendriklaan voor de bestaande basisscholen in Harmelen. De basisscholen kunnen dan verhuizen naar een nieuw gebouw. De bestaande openbare basisschool aan de Hendriklaan wordt gesloopt. Ook andere maatschappelijke functies kunnen een plaats krijgen in de nieuwbouw.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 12 juni tot en met 23 juli. U kunt het plan en bijbehorende relevante stukken inzien in de hal van het stadhuis (Blekerijlaan 14, Woerden). Ook is het bestemmingsplan in te zien bij het omgevingsloket in het stadhuis (op afspraak). Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien op www.woerden.nl (onder ‘documenten en publicaties’/ bestemmingsplannen). Verder kunt u het plan vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Hogere geluidswaarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden hebben op grond van het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder een hogere waarde vastgesteld voor de geluidsbelasting op het scholencluster. Het ontwerpbesluit voor deze hogere waarde en het bijbehorende onderzoek heeft ter inzage gelegen. Nu is het definitieve besluit vastgesteld.

Naar boven