Logo Haren
Uitvoeren onderhoud, aanleg nieuw gedeelte gasleiding en realiseren vloeistofvangvoorziening nabij Essen, Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Het project voorziet in werkzaamheden en aanpassingen aan de gasleiding. Dit zijn voor het grootste gedeelte onderhoudswerkzaamheden en kunnen dientengevolge zonder vergunning (vergunningvrij) worden uitgevoerd. Nabij Essen zal in het kader van deze onderhoudswerkzaamheden een vloeistofvangvoorziening met bypass worden aangelegd. Hiervoor is de aanleg van een nieuwe leiding (beperkt gedeelte) noodzakelijk. Het realiseren van het nieuwe gedeelte van de leiding en de vloeistofvangvoorziening met bypass valt net buiten de grenzen van de bestemming “Leiding-Gas” en is derhalve niet in overeenstemming met de beheersverordening Buitengebied. Dit gedeelte is derhalve wel vergunningplichtig.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt tot de beroepstermijn is verstreken tijdens openingstijden ter inzage bij de Balie Publiekszaken van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10, 9751 AN te Haren. Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen kan een belanghebbende die tegen het ontwerpbesluit een zienswijze heeft ingediend binnen zes weken na de datum van terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland. Dit geldt ook voor degene die redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend.

Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Een beroepschrift of voorlopige voorziening kunt u richten aan Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, sector bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Naar boven