Logo Ouderkerk
Vaststelling wijzigingsplan twee woningen nabij IJsseldijk-West 15, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken gelet op artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Twee woningen nabij IJsseldijk-West 15 in Ouderkerk aan den IJssel’ van de gemeente Ouderkerk gewijzigd hebben vastgesteld. Tevens hebben zij besloten om met toepassing van artikel 6.12, lid 2, van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied omvat het perceel, kadastraal bekend, gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie C, nummer 5001, nader te duiden als de onbebouwde strook grond tussen de woningen IJsseldijk-West 15 en IJsseldijk-West 19 te Ouderkerk aan den IJssel. In het geldende bestemmingsplan ‘IJsseldijk West’ van de gemeente Ouderkerk is een wijzigingsbevoegdheid ex artikel 3.6, eerste lid, onder a van de Wro opgenomen waarmee burgemeester en wethouders de mogelijkheid hebben een bouwvlak op te nemen voor het oprichten van twee aaneengebouwde woningen. Het wijzigingsplan geeft hier invulling aan.

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan met de bijbehorende stukken vanaf woensdag 4 juni 2014 tot en met dinsdag 15 juli 2014, gedurende zes weken, inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055.

Daarnaast kunt u het wijzigingsplan digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0644.WP1321YW002-VG01 of op de gemeentelijke website www.ouderkerk.nl onder ‘Actueel’, ‘Bekendmakingen’, ‘Ruimtelijke plannen’.

Belanghebbenden die eerder tegen het ontwerpplan een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende zes weken tegen het besluit schriftelijk beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de aangebrachte wijziging. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit is ter inzage gelegd.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als beroep is ingediend kan, indien een spoedeisend belang aan de orde is, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Zie hiervoor de website www.raadvanstate.nl.

3 juni 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk.

Naar boven