Logo Nederlek
Vaststelling Bestemmingsplan Bedrijventerrein Lekkerkerk Oost, Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 mei 2014 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Lekkerkerk Oost heeft vastgesteld.

Tussen het bestaande bedrijventerrein aan de oostzijde van de kern Lekkerkerk en de algemene begraafplaats wordt een uitbreiding van het bedrijventerrein gerealiseerd. De uitbreiding beslaat een oppervlakte van ongeveer 3,4 hectare. Verder vindt er in het gebied grenzend aan de begraafplaats een waterrijke groenontwikkeling plaats en worden in het lint van de Tiendweg Oost twee extra woningen gebouwd. Aan de Tiendweg Oost 1 wordt een hoveniersbedrijf formeel bestemd waarbij ook een zorgfunctie mogelijk wordt gemaakt.

Op basis van artikel 3.8 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 4 juni 2014 voor een periode van zes weken voor de beroepstermijn op het gemeentehuis aan de Burg. van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk l ter inzage:

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Lekkerkerk Oost (IDN-code NL.IMRO.0643.BP1211BT010-VG01).

Het bestemmingsplan is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit betreft het juridisch bindende exemplaar waarvan de IDN-code vermeld staat achter het hiervoor genoemde bestemmingsplan.

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad eventueel bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer W. den Hartigh van de afdeling VROM, telefoon 0180-667759.

Lekkerkerk, 3 juni 2014

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek

Naar boven