Logo NieuwkoopParkeerverbodszone in Nieuwveen

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij, gemeente Nieuwkoop, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Langs de Korenveldweg, Roggeveldweg en de Hazeweg is met het verkeersbesluit van 29 januari 2014 een parkeerverbodszone ingesteld. Alleen aan de Hazeweg – inclusief de zijstraten, via de Mollenrit en het verlengde van het Schoterpark – en de Korenveldweg staan borden, die het begin en einde van de parkeerverbodszone aanduiden. In overeenstemming met de kaart bij het besluit van 29 januari 2014 staan die verkeersborden bij geen van de overige zijstraten, anders dan de Hazeweg – via Mollenrit en het verlengde van Schoterpark. Daarmee vallen alle zijstraten van de ‘doorgaande route’, zoals die in de tekst van het besluit staan, gewoon binnen de parkeerverbodszone. Dit betekent dat er alleen geparkeerd mag worden in de vakken en op de parkeerstrook. Omdat dit alleen bleek uit de bijbehorende kaart van het verkeersbesluit van 29 januari 2014 en niet uit de tekst, is dit de aanpassing van het besluit van 29 januari 2014.

Vereiste van besluit

 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit

worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit

administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor

onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

x  het verzekeren van de veiligheid op de weg

x  het beschermen van de weggebruikers en passagiers

x  het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

x  het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

x  het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

o  het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden

zoals bedoeld in art. 2 van de Wegenverkeerswet, is het gewenst om het geldende verkeersbesluit van 29 januari 2014 voor de parkeerverbodszone op de doorgaande route Korenveldweg, Roggeveldweg en een deel Hazeweg in Nieuwveen te verduidelijken en aan te geven dat de parkeerverbodszone óók geldt voor de volgende straten: Lijsterlaan, Meeuwenveld, Rugstreeppad, Gruttoveld, Blauwe Reigerpad, Akkermunt, Teylersplein, Maïsveld, Meeuwenplein, Weegbree en Zwaluwlaan.

Met dit verkeersbesluit wordt beoogd de doorgang en bruikbaarheid van de genoemde wegen voor al het verkeer, waaronder hulpdiensten, te behouden. Ook wordt beoogd de zichthoeken niet te beperken om zodoende de verkeersveiligheid te waarborgen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is

overleg gepleegd met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.Dat de straten Lijsterlaan, Meeuwenveld, Rugstreeppad, Gruttoveld, Blauwe Reigerpad, Akkermunt, Teylersplein, Maïsveld, Meeuwenplein, Weegbree, Zwaluwlaan, Roggeveldweg, Korenveldweg en een deel van de Hazeweg te Nieuwveen in de parkeerverbodszone gelegen zijn, middels het plaatsen van borden E01zb en borden E01ze uit bijlage 1 van het RVV 1990.

  • 2.Bovengenoemde maatregel uit te voeren overeenkomstig bij dit besluit behorende situatieschets.

Dit verkeersbesluit onmiddellijk in werking te laten treden.

Nieuwkoop 27-5-2014

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop, Sjoerd Dijkstra Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

 

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • 1.de naam en het adres van de indiener,

  • 2.de dagtekening,

  • 3.een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 4.de gronden van het bezwaar.

  • Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Naar boven