Logo BoxtelCoördinatiebesluit en ontwerpbesluiten Breukelsestraat 93-95

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij hebben besloten de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) om op het perceel Breukelsestraat 93-95 het realiseren van vier appartementen mogelijk te maken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning voor de bouw van appartementen en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft wel in handen van de gemeenteraad.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

O ntwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend dat - in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit - met ingang van 2 juni 2014 tot en met 14 juli 2014 ter inzage liggen:

h et on twerpbestemmi ngsplan B reukelsestraat 93-95

Het plangebied is gelegen in het huidige bestemmingsplan Centrum Boxtel en is daarin bestemd tot bedrijfsdoeleinden en woondoeleinden met de aanduiding ‘detailhandel toegestaan’. Het ontwerpbestemmingsplan maakt de verbouw van het bestaande woon-/winkelpand naar 4 appartementen mogelijk binnen de bestemming woondoeleinden, waarbij de aanduiding ‘detailhandel toegestaan’ vervalt.

het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van een vrijstaande woning.

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de verbouw van het bestaande woon-/winkelpand naar 4 appartementen aan de Breukelsestraat 93-95. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het verzoek heeft betrekking op de verbouw tot 4 appartementen. Daarvoor willen wij op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere waarde vaststellen vanwege wegverkeer en spoorwegverkeer.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit voor de gevraagde omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 2 juni 2014 tot en met 14 juli 2014 ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP05Breukelse9395-OTW1

Zienswijzen

Tot en met 14 juli 2014 kan iedereen een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Geef in de zienswijze aan tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt.

Richt uw zienswijze zich op het ontwerpbestemmingsplan dan behandelt de gemeenteraad de zienswijze bij het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders beslissen op de aanvraag omgevingsvergunning en de ontheffing hogere grenswaarde.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, via telefoonnummer (0411) 65 52 93.

Wet- en regelgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wet- of regelgeving van toepassing. Let op! De links naar de wet- of regelgeving hebben wij gemaakt op 23 mei 2014. Als u op de links klikt krijgt u dan ook de tekst te zien zoals deze op 23 mei 2014 geldend was. Houd er rekening mee dat de wet- of regelgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden

Van toepassing op deze bekendmaking zijn:

Boxtel, 28 mei 2014

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

M.Buijs, burgemeester

Drs. J.K. Fraanje, secretaris

Naar boven