Logo Menameradiel
Omgevingsvergunning uitgebreide procedure voor oprichten loods op Rypsterdyk 43 te Marsum, Menameradiel

Burgemeester en wethouders van Menameradiel maken bekend dat zij hebben besloten op 13 mei 2014 voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Rypsterdyk 43 te Marsum (9034XA) voor het oprichten van een loods. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning is de definitieve omgevingsvergunning niet gewijzigd vastgesteld.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het oprichten van een loods;

  • Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Voor deze aanvraag wordt toepassing gegeven aan een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid sub a onder 3 van de Wabo. Volgens artikel 6.5, lid 1 van het Bor is voor de toepassing van het projectafwijkingsbesluit een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad.

Op 24 april 2014 heeft de gemeenteraad besloten over te gaan tot afgifte van een definitieve verklaring van geen bedenkingen.

Procedure en zienswijzen

Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Daarom heeft er vanaf 20 januari 2014 een ontwerp omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er zienswijzen ingediend. De zienswijze had met name betrekking op de procedurele aspecten van de omgevingsvergunning. Naar aanleiding hiervan is de ruimtelijke onderbouwing aangepast. Het besluit is niet gewijzigd vastgesteld. De omgevingsvergunning bevat een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid sub a onder 3 Wabo. De aanvraag, de omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken zijn vanaf 9 juni 2014 in te zien bij de centrale balie van het gemeentekantoor, Dyksterbuorren 16 te Menaam, alsmede op www.menameradiel.nl. Onder het kopje “bestemmingsplannen” en vervolgens “projectafwijkingsbesluiten” vindt u een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken ingaande de dag na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt c.q. verzonden of uitgereikt, schriftelijk beroep instellen tegen dit besluit.

Tegen de omgevingsvergunning inclusief projectafwijkingsbesluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuusrecht te Groningen.

Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, of die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste:

  • De naam en het adres van de indiener;

  • De dagtekening;

  • Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • De gronden van het beroep.

Het beroepschrift dient gericht te worden aan de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700AD Groningen.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om de inwerkingtreding van het besluit en de gevolgen daarvan op te schorten kan om voorlopige voorziening worden verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700AD Groningen.

Het beroep- en verzoekschrift kan ook digitaal worden ingediend bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (Digid). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Menaam, 6 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Menameradiel; de secretaris, J.K. IJkema

de burgemeester, T. van Mourik

Naar boven