Logo DrechterlandOntwerpbestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’ voor een ieder ter inzage ligt. De bekendmaking is op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ontwerp bestemmingsplan ‘ Hoogkarspel 2014’

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Hoogkarspel 2014’ voorziet in een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen binnen de dorpskern Hoogkarspel. Hiervan uitgezonderd zijn het bestemmingsplan ‘Centrumgebied’ en het bestemmingsplan ‘Reigersborg Noord 3’. In het bestemmingsplan worden de functies van erven en gebouwen aangegeven en wat de bouwmogelijkheden zijn. Er worden geen grootschalige ontwikkelingen of uitbreidingsplannen opgenomen. Alleen de in de voorgaande planperiode verleende vergunningen/vrijstellingen/ontheffingen zijn opgenomen.

Reactienota op het voorontwerp bestemmingsplan Drechterland Zuid

Er zijn een viertal wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerp. In de Reactienota zijn alle inspraak- en overlegreacties op het voorontwerp samengevat en beantwoord. Deze nota ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan Drechterland Zuid is NL.IMRO.0498.BPHoogkarspel2014-ON01. U kunt het plan ook inzien tijdens openingstijden bij het omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel.

Zienswijze indienen

Van 29 mei 2014 tot en met 10 juli 2014 heeft een ieder de mogelijkheid schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Het indienen van zienswijzen via email is niet mogelijk. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven