Logo Friesland
Kennisgeving inspraak ontwerp projectplan, MER-beoordelingsnotitie en ontwerpbesluiten dijkversterking IJsselmeer, kleibekleding en pipingmaatregelen, Friesland

Onderwerp

Gedeputeerde Staten (GS) van Fryslân maken, op verzoek van Wetterskip Fryslân en conform de Waterwet, bekend dat het ontwerp projectplan van dijkversterking IJsselmeer, kleibekleding en pipingmaatregelen en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking ter inzage liggen. Deze dijkversterking is nodig omdat de IJsselmeerdijk ten westen van Lemmer over een lengte van 5 km niet aan de wettelijke veiligheidsnorm voldoet.

Procedure

Voor deze dijkversterking is door Wetterskip Fryslân een projectplan vastgesteld dat de projectprocedure voor waterstaatswerken doorloopt (artikel 5.5 – 5.14 Waterwet). Ter onderbouwing van de besluitvorming over deze dijkversterking heeft het waterschap een MER-beoordelingsnotie opgesteld. GS van Fryslân hebben besloten dat voor dit werk geen MER (milieueffectrapportage) behoeft te worden opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn de volgende besluiten in ontwerp opgesteld:

  • Omgevingsvergunning gemeente De Friese Meren;

  • Vergunning Natuurbeschermingswet 1998;

  • Ontheffing Flora- en Faunawet.

GS van Fryslân treden op als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet en zorgen er o.a. voor dat de zienswijzen op het ontwerp projectplan en de ontwerpuitvoeringsbesluiten worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen. Het projectplan zal na vaststelling door het algemeen bestuur van het waterschap ter goedkeuring worden aangeboden aan GS van Fryslân.

Inzage

Het ontwerp projectplan, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en de relevante stukken liggen van 14 mei tot en met 25 juni 2014 op werkdagen ter inzage op de volgende plaatsen:

  • 1. het provinciehuis (graag van tevoren contact opnemen);

  • 2. de secretarie gemeente De Friese Meren, Herema State 1, te Joure;

  • 3. het waterschapsgebouw Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113, Leeuwarden;

  • 4. het kantoor van de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, tijdens kantooruren, Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag (tel. 070 – 378 66 93).

De stukken zijn ook te downloaden vanaf de website van Wetterskip Fryslân

www.wetterskipfryslan.nl/versterkingijsselmeerdijken

Zienswijzen en inlichtingen

Een ieder kan tot en met 25 juni 2014 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerp projectplan en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden onder vermelding van “zienswijze dijkversterking IJsselmeer, kleibekleding en pipingmaatregelen”. Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Luinstra van de provincie Fryslân (tel. 058-2925678).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

Naar boven