Logo WierdenBESLUIT van burgemeester en wethouders betreffende het nemen van een verkeersmaatregel

(instellen eenrichtingverkeer Noord Parallelweg tussen de Vriezenveenseweg en Hogeluchtsweg).

Intern\2184\1

AANLEIDING .

Op 25 juli 2013 is besloten eenrichtingverkeer in te stellen in de Noord Parallelweg met uitzondering van de eerste 50 meter vanaf de Vriezenveenseweg. Dit besluit is op 11 november 2013. Naar aanleiding van klachten van de aanwonenden is nogmaals gekeken naar de situatie ter plaatse.

OVERWEGINGEN .

De aanwonenden zijn positief over het instellen van eenrichtingverkeer in een deel van de Noord Parallelweg. Men ondervindt echter overlast van het verkeer dat gebruik maakt van de mogelijkheid om van de Vriezenveenseweg naar het haal- en brengpunt te gaan. De weggebruikers keren echter de auto’s op de oprit van de aanwonenden. Hierdoor ontstaat overlast omdat de lichten van de auto’s de woningen inschijnen bij het keren.

Beoordeeld is of ter hoogte van het haal- en brengpunt een keerlus gemaakt kan worden. Hiervoor ontbreekt de ruimte en moet er tussen de bomen door gekeerd worden. De kerende auto’s belemmeren het inrijden van de auto’s vanaf de Vriezenveenseweg. Dit is geen ideale oplossing.

Na overleg met de politie en met de aanwonende is gekozen voor het instellen van eenrichtingverkeer in het hele deel van de Noord Parallelweg tussen de Hogeluchtsweg en de Vriezenveenseweg. Het verkeer dient dan via de Hogeluchtsweg naar het haal- en brengpunt in de Noord Parallelweg te rijden.

Een en ander wordt gerealiseerd door het verplaatsen van de borden C2 met onderborden.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.

De Noord Parallelweg is in beheer van en in onderhoud bij de gemeente Wierden.

Gezien het besluit van de raad van 9 mei 1995 waarbij het college van burgemeester en wethouders is gemachtigd tot het nemen van verkeersmaatregelen.

BESLISSING.

I Krachtens het bepaalde in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer wordt door het aanbrengen van de borden C2 met onderborden “uitgezonderd fietsers” in de Noord Parallelweg tussen de Hogeluchtsweg en de Vriezenveenseweg eenrichtingverkeer ingesteld voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers.

II Dit besluit wordt van kracht zodra de bebording is geplaatst.

Wierden, 26, mei 2013

Burgemeester en wethouders van Wierden,

De secretaris, de burgemeester,

R.B. van den Brink ing. J.H.M. Robben

Bezwaar tegen dit besluit

Het kan zijn dat u het niet eens bent met ons besluit. Dit kunt u dan bij ons aangeven. Dit heet ‘bezwaar indienen’. Dit moet binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt.

In uw bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

  • uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en woonplaats

  • de datum waarop u de brief heeft verstuurd (dagtekening)

  • met welk besluit u het niet eens bent

  • de redenen waarom u het niet met het besluit eens bent (de gronden van het bezwaar)

  • uw handtekening

Kosten

Bezwaar maken kost niets.

Hoe moet ik reageren?

U kunt op twee manieren bezwaar maken:

  • 1.Per brief. U stuurt uw brief naar: burgemeester en wethouders van Wierden, Postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • 2.Digitaal. Dit kan via een formulier op onze website: www.wierden.nl/bezwaar

Voorlopige voorziening

Ons besluit is direct geldig; ook al heeft u bij ons een bezwaarschrift ingediend. Als u dit wilt voorkomen, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel. in Zwolle. U moet bij uw aanvraag kunnen aantonen dat het om een situatie gaat waarbij u niet kunt wachten op een besluit op uw bezwaarschrift. De voorzieningenrechter beslist op korte termijn op uw verzoek.

Kosten

Het indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Rechtbank Overijssel te Zwolle

Hoe moet ik reageren?

U kunt op twee manieren een voorlopige voorziening aanvragen:

  • 1.Per brief. U stuurt uw brief naar: Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen.

  • 2.Digitaal. Dit kan via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Afschrift verzonden aan:

  • a.Politie Oost Nederland

  • b.afdeling Grondgebied;

  • c.bedrijfsleider buitendienst

  • d.brandweer Twente

  • e.ambulancedienst Oost.

  • f.Buitengewoon Opsporingsambtenaar (Boa)

Dit besluit is op 28 mei 2013 openbaar gemaakt en gepubliceerd in de Staatcourant

Naar boven