Logo DrechterlandVaststelling wijzigingsplan De Gouw 71a in Hoogkarspel

Burgemeester en wethouders van Drechterland hebben een wijziging vastgesteld voor perceel De Gouw 71a, 1616 DC in Hoogkarspel. De wijziging is vastgesteld op grond van artikel 3.6, eerste lid, sub a Wet ruimtelijke ordening.

Wijziging

Een deel van de bestaande en op 21 juli 2006 vergunde bedrijfsbebouwing op het perceel is per abuis bestemd tot ‘Agrarisch’ (geen bouwvlak aangegeven). Daardoor is dit deel buiten het bouwvlak komen te vallen. Ook wordt gevraagd de oppervlakte aan agrarische bedrijfsgebouwen buiten het bouwvlak uit te breiden met 614,4 m2.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt het college onder voorwaarden de mogelijkheid het bestemmingsplan te wijzigen, zodanig dat in de gevraagde situatie wordt voorzien. De gevraagde situatie voldoet aan deze voorwaarden en daarmee aan de ruimtelijke kaders die de raad heeft gesteld.

Ter inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan heeft vanaf donderdag 25 december 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen bij het Omgevingsloket en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiertegen zijn zienswijzen ingediend.

Beroep

Tijdens de beroepstermijn liggen de stukken ter inzage. U kunt deze inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Ook kunt u ze inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer ‘NL.IMRO.0498.WPDeGouw71A-VG01’.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken volgend op de datum van de kennisgeving van dit besluit in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en uw redenen van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan, betaalt u een griffierecht. Ook wanneer u een zienswijze naar voren heeft kunnen brengen of bezwaar heeft kunnen maken, staat beroep open, tenzij u redelijkerwijs kan worden verweten dat u dit niet heeft gedaan. Een beroepschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven