Logo Gelderland
Verlenging tot 16 juni 2014: Oproep melden plannen aanleg Breedbandnetwerk Achterhoek, Gelderland

De provincie Gelderland verlengd haar oproep aan netwerkaanbieders om de specificaties van de netwerken die zijn in bezit hebben en welke adressen in de regio Achterhoek daarop zijn aangesloten, te melden. Dit geldt ook voor de plannen die zij hebben voor de aanleg van breedband in de Achterhoek in de komende 3 jaar.

Bezit u als netwerkaanbieder breedbandnetwerken in de Achterhoek of heeft u plannen voor de aanleg hiervan én heeft u de brief niet ontvangen en de vorige oproep gemist, klik dan www.gelderland.nl/breedband voor meer informatie over de anleg van breedband in de provincie Gelderland. De brief met de oproep van de provincie om plannen te melden staat bij de dowmloads.

Vanuit haar faciliterende en investerende rol wil de provincie Gelderland via een Publiek-Private Samenwerking een breedband netwerk (NGA-netwerk, Next generation Network) gaan aanleggen in gebieden waar zonder overheidsingrijpen de komende 3 jaar geen NGA-netwerk aangelegd zal gaan worden (witte NGA-gebieden). De PPS start deze aanleg in een aantal Achterhoekse gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk). Om dit te mogen doen, moet de provincie deze zogenaamde witte NGA-gebieden van deze gemeenten in kaart brengen. Dit is een eis van de Europese Commissie. Om als provincie een businesscase te kunnen opstellen is het noodzakelijk om op gedetailleerd niveau inzicht te hebben in het aantal- en de locatie van huishoudens en bedrijven die zich in de witte NGA-gebied bevinden.

Inmiddels heeft de provincie al een aantal reacties van netwerkaanbieders binnen, maar het kan zijn dat u de vorige oproep heeft gemist.

Bij deze bieden wij u alsnog een laatste kans om uw plannen bij de provincie te melden vóór 16 juni 2014.

Mocht u voor deze datum niet schriftelijk reageren op deze oproep, dan gaan wij er van uit dat er geen netwerk van uw organisatie/bedrijf ligt in de 8 Achterhoekse gemeenten en er geen plannen zijn voor de aanleg van een NGA-netwerk in deze 8 gemeenten in de Achterhoek voor de komende 3 jaar.

Meer informatie

Provincieloket, telefoon 026-3599999, email: provincieloket@gelderland.nl

Naar boven