Logo Groesbeek
Ontwerpbeheersverordening ‘Groesbeek Zuid’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat de ontwerp-beheersverordening “Groesbeek Zuid” met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. Tevens is de ontwerp-beheersverordening met bijbehorende stukken digitaal in te zien op http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/ en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/?

Plangebied

Het plangebied van voorliggende beheersverordening wordt in het noorden begrensd door de Kloosterstraat, klein deel van de voormalige spoorlijn en de Mooksebaan. In het westen is de grens gelegd bij de Nijverheidsweg, Drentselaan en Knapheideweg. De plangrens in het oosten wordt gevormd door rotonde Nieuwe Drulseweg – Kloosterstraat – Hoge Horst – Hulsbroek. De zuidgrens loopt langs de Drulseweg en Piet Heynstraat.

Inhoud van de ontwerp-beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar nauwelijks tot geen ontwikkelingen worden voorzien. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie en bestaande rechten vast. Voor dit gebied worden geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien, zodat een ontwerp-beheersverordening is opgesteld. Deze verordening bestaat uit een verbeelding (de kaart), regels en een toelichting. Deze verordening treedt in de plaats van de huidige bestemmingsplannen.

Indienen van een reactie

Voor het opstellen van een beheersverordening geldt geen wettelijke procedure. De gemeente vindt het echter wel belangrijk om ingezetenen en belanghebbenden de gelegenheid te bieden om de beheersverordening voor de vaststelling in te zien en hen de kans te geven om te reageren. Daarom wordt de verordening ter inzage gelegd.

Een ieder wordt met ingang van donderdag 22 mei 2014 tot en met woensdag 3 juli 2014 in de gelegenheid gesteld om op het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1) bij het omgevingsloket kennis te nemen van de ontwerp-beheersverordening "Groesbeek Zuid" (en de bijbehorende stukken). Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Een ieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde reactie op de ontwerp-beheersverordening kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is nog niet mogelijk via internet/e-mail een reactie in te dienen.

Voor nadere informatie over de beheersverordening kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer, afdeling Ruimte en Welzijn, cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 217.

Na afloop van de inspraaktermijn worden eventuele inspraakreacties opgenomen in een inspraakrapport en voorzien van een gemeentelijke reactie. Dit inspraakrapport zal daarna, samen met de ontwerp-beheersverordening, voorgelegd worden aan de gemeenteraad ter vaststelling.

Naar boven