Logo Utrecht (Utr)
Uitwerkingsplan ‘Dichterswijk Croeselaan, Galaxyroom Jaarbeurs Dichterswijk’ en omgevingsvergunning, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 23 januari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. het op 17 december 2013 door het college ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan

  • 2. 'Dichterswijk Croeselaan, Galaxyroom Jaarbeurs Dichterswijk';

  • 3. de door het college verleende omgevingsvergunning HZ_WABO-12-11679 voor het bouwen van een nieuwe entree aan de oostzijde van de Jaarbeurs;

Plangebied

Op de planlocatie te Utrecht heeft het huidige bedrijf, Jaarbeurs Utrecht, het voornemen om de genoemde locatie te gaan ontwikkelen. Hiervoor is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Het plan omvat het ontwikkelen van een nieuwe Jaarbeurs Entree Oost met een ontvangsthal (De Galaxyroom). Entree Oost moet het nieuwe gezicht van de Jaarbeurs in Utrecht worden en wordt een onderdeel van de toekomstige Centrumboulevard, zoals omschreven in het Masterplan van het Stationsgebied (2003) en het Structuurplan Stationsgebied (december 2006).

Het Jaarbeursterrein met de Jaarbeurshallen ligt tussen de Graadt van Roggenweg, Jaarbeursplein, Croeselaan, Van Zijstweg en het Merwedekanaal. Het plangebied ligt op het Jaarbeursterrein ter hoogte van de huidige oostelijke ingang van de Jaarbeurs aan de Croeselaan tussen de bestaande hallen 8 en 5.

Het doel van het uitwerkingsplan is het planologisch mogelijk maken van het hierboven omschreven plan.

Coördinatie

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Inzien

Het uitwerkingsplan, het vaststellingsbesluit en de aanverwante stukken liggen met ingang 23 januari 2014 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 5 maart 2014.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het bestemmingsplan en aanverwante stukken ligt ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open (zonder afspraak) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen over het betreffende onderdeel hebben ingediend, dan wel aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. U kunt een zienswijze niet via email of digitaal indienen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de termijn van terinzagelegging wordt gedaan, treedt het besluit niet in werking zolang de Voorzitter niet over het verzoek heeft beslist. Ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven