Logo NaardenVerkeersbesluit Realiseren parkeerplaats minder validen Raadhuisstraat in Naarden

Bevoegdheid

In artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 staat dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Naarden bevoegd is dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk een straat onder beheer van de gemeente Naarden.

Aanleiding verkeersbesluit

Mevrouw Sanderse heeft verzocht een parkeerplaats voor minder validen op kenteken in de Raadhuisstraat te reserveren. Mevrouw Sanderse werkt op het stadskantoor.

Waarom een verkeersbesluit?

In artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer staan verkeerstekens en onderborden opgenomen. Door het plaatsen van deze verkeerstekens en onderborden ontstaat of wijzigt een gebod of verbod. In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 staat dat er dan een verkeersbesluit dient te worden genomen.

Doelstelling verkeersbesluit

Het doel van het verkeersbesluit is het beschermen van weggebruikers en passagiers. Het is dan ook gewenst om de eerder genoemde parkeerplaats voor minder validen op kenteken te realiseren.

Overwegingen

Aan de vier van toepassing zijnde criteria wordt voldaan:

de belanghebbende is in het bezit van een parkeerkaart voor minder validen;

de belanghebbende heeft aangetoond dat zij werkzaam is bij de door de belanghebbende genoemde organisatie;

parkeren op eigen terrein van de organisatie op aanvaardbare loopafstand is niet mogelijk;

door de parkeerdruk is de beschikbaarheid van een reguliere parkeerplaats niet gegarandeerd.

Door het realiseren van de parkeerplaats voor minder validen op kenteken neemt binnen de blauwe zone van Naarden-Vesting het aantal reguliere parkeerplaatsen met één af. Dit belang weegt minder zwaar dan het halen van de doelstelling zoals hiervoor geformuleerd.

Overleg politie

In artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer staat dat overleg moet worden gevoerd met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. Dit overleg heeft plaatsgevonden op 28 april 2014.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd. Tevens wordt het verkeersbesluit aangekondigd op de website van de gemeente Naarden en op de gemeentepagina van het NaarderNieuws.

Besluit

Op grond van het verzoek en de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in de Raadhuisstraat direct nabij de in- en uitgang van het stadskantoor een parkeerplaats voor minder validen voor de kentekens 53-JG-NT en 25-TS-XR te realiseren.

Tekening

Op de tekening met tekeningnummer VBGP1403 d.d. 28 april 2014 staat de verkeersmaatregel weergegeven.

Naarden, april 2014

Burgemeester en wethouders van Naarden,
de secretaris,
mw. H. Th. J. Molenbrugge
de burgemeester,
mw. dr. J.J. Sylvester

Mededelingen

Als u het niet eens bent met dit verkeersbesluit, dan kunt u gedurende zes weken gerekend vanaf de publicatiedatum in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen. U kunt het bezwaarschrift zenden naar info@Naarden.nl of naar burgemeester en wethouders van Naarden, Postbus 5000, 1410 AA Naarden.

Naar boven