Logo Marum
Coördinatie ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning ‘Noordwijk-FrieslandCampina (uitbreiding)’, Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken bekend dat de gemeenteraad op 3 juli 2013 besloten heeft toepassing te geven aan artikel 3.30, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (gemeentelijke coördinatieregeling) ten behoeve van de uitbreiding van de zuivelonderneming Friesland Campina Butter aan de Noorderweg 27 te Noordwijk. Vanwege de coördinatie worden de hieronder vermelde ontwerp-besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Deze regeling maakt het mogelijk dat de gemeente efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kan besluiten over ruimtelijke projecten. Met deze regeling wordt de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd. Tegen de vaststelling van de besluiten kan in één keer beroep bij de Raad van State worden ingesteld. In dit geval wordt ervoor gekozen om de omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu en het aanleggen van een in/uitrit te coördineren met de procedure voor het bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat, op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerp-besluiten met ingang van vrijdag 16 mei 2014 tot en met donderdag 26 juni 2014 ter inzage liggen:

  • 1) het ontwerp-bestemmingsplan 'Noordwijk-Friesland Campina (uitbreiding) ' met code NL.IMRO.0025.BPNO14UITBR-OW01

  • 2) de ontwerpomgevingsvergunning voor de onderdelen milieu en het maken van een in-/uitrit.

De, aanvraag, bijbehorende stukken en de ontwerpbesluiten liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

ad. 1) Ontwerp-bestemmingsplan 'Noordwijk-FrieslandCampina (uitbreiding)'

Dit bestemmingsplan omvat een noordelijke uitbreiding van de fabriek en een nieuwe ontsluiting hiervan op de provinciale weg. In het bestemmingsplan is de ruimtelijk-functionele afweging gedaan en zijn randvoorwaarden gesteld vanuit oogpunt van milieu en een goede landschappelijke inpassing.

ad. 2) Ontwerp Omgevingsvergunning (d.d. 06-05-2014) voor de onderdelen milieu en het maken van een in/uitrit

De omgevingsvergunning is aangevraagd door FrieslandCampina Nederland Holding B.V., Noorderweg 27, 9824 PA te Noordwijk voor het uitbreiden van de inrichting met een terrein aan de noordzijde en op dit terrein aanleggen van een transportroute en parkeervoorzieningen voor personenwagens, de aanleg van een in/uitrit en wijziging van transportroutes.

Indienen zienswijzen

Tijdens de ter inzage termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze is gericht. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Ook kunt u uw zienswijze per e-mail indienen op het adres: digitaleplannen@marum.nl onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Noordwijk Friesland Campina (uitbreiding) ' en met vermelding van uw adresgegevens.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2 9363 ZG Marum.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met een van de medewerkers van het taakveld VRO of Milieu, telefoonnummer (0594)641333.

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl , onder de rubriek ‘bouwen, wonen en werken’, ‘bestemmingsplannen’, ‘bestemmingsplannen in procedure’.

Naar boven