Logo Vianen
Vastgesteld bestemmings-, exploitatie- en beeldregieplan Hoef en Haag, Vianen

Het college van burgemeester en wethouders van Vianen maakt ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 jo. 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 maart 2014 het beeldregieplan- en op 25 maart 2014 het bestemmingsplan en het exploitatieplan 'Hoef en Haag' (gewijzigd) heeft vastgesteld en dat de plannen, van woensdag 14 mei tot en met dinsdag 24 juni 2014 ter inzage liggen.

Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0620.bp0016-VG01.

Het bestemmingsplangebied “Hoef en Haag” betreft het poldergebied ten oosten van de bestaande kern Vianen. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Hagesteinse stroomrug en de plas Everstein, aan de noordzijde door de Lekdijk en de Viaanse waard en aan de westzijde door de A27. Aan de zuid(west)zijde van het plangebied liggen het dorp Hagestein en het industrieterrein Gaasperwaard. Het ontwikkelingsgebied is circa 95 hectare groot en in de huidige situatie grotendeels in gebruik als agrarisch gebied.

Doel van het plan is om de realisering van woningbouwlocatie Hoef en Haag met op termijn circa 1.800 woningen mogelijk te maken.

Bij het bestemmingsplan is ook een exploitatieplan vastgesteld. Een exploitatieplan geeft de gemeente mogelijkheden om kosten te verhalen op de eigenaren van de gronden binnen het exploitatiegebied die op basis van het bestemmingsplan in exploitatie kunnen worden genomen. Het exploitatieplan geeft naast inzicht in de planning en fasering van het plan ook de inhoudelijke eisen waarbinnen de ontwikkeling van het woongebied Hoef en Haag zal worden uitgevoerd.

Voor de bewaking van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit is een beeldregieplan vastgesteld.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en de plannen met bijlagen zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.vianen.nl of op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Voorstraat 30, Vianen.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het exploitatieplan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de plannen kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het (de) desbetreffende ontwerpplan(nen) kenbaar hebben gemaakt of die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Ook door belanghebbenden, ongeacht of zij een zienswijze hebben ingediend, kan in beroep worden gegaan voorzover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van de plannen. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in tweevoud in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op deze gebiedsontwikkeling is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat het beroep versneld zal worden behandeld. De beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet meer kunnen worden aangevuld.

Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het (de) vastgestelde plan(nen) (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Tegen het beeldregieplan kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven