Logo Boekel
Ontwerpbestemmingsplan Zandhoek – Runstraat, Boekel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn het bestemmingsplan ter plaatse van Zandhoek 1B en Runstraat 4 in Boekel te herzien. Hiervoor is het ontwerp bestemmingsplan “Zandhoek – Runstraat” opgesteld.

Beschrijving

Het plangebied wordt gevormd door de locaties Zandhoek 1B (voormalig kippenbedrijf Jorinbo) en Runstraat 4 (voormalige varkenshouderij) te Boekel met de omliggende agrarische gronden. Het plan heeft tot doel om de definitieve sanering en herbestemming van twee veehouderijen te regelen. Het plan maakt hierdoor mogelijk dat er een groot loonwerkbedrijf wordt verplaatst vanuit het woningbouwplan De Run naar dit plangebied. Hiermee wordt enerzijds de geuroverlast door beide veehouderijen op de omgeving weggenomen, anderzijds kan de woningbouwlocatie De Run tot ontwikkeling worden gebracht.

Exploitatie

Aangezien het kostenverhaal is verzekerd middels een anterieure overeenkomst, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan “Zandhoek – Runstraat” en de bijhorende stukken vanaf 14 mei 2014 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn is het ontwerpbestemmingsplan ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. (IDN-code: NL.IMRO.0755.BPHBGZandhkrunstr-ON01)

Zienswijzen indienen

Een ieder kan gedurende de termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken. Vermeld dan “zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zandhoek – Runstraat” op de zienswijze. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Arthur Hermans, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Boekel, postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Naar boven