Logo LeidenGewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oostvlietpolder

Burgemeester en wethouders van Leiden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 februari 2014 het bestemmingsplan Oostvlietpolder, met digitaal planidentificatienummer NL.IMRO.0546.BP00095-0301, gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied beslaat die gronden die in het vigerende bestemmingsplan Oostvlietpolder van de bestemming 'Uit te werken bedrijvenpark' waren voorzien. Deze liggen hoofdzakelijk in de oostelijke helft van de Oostvlietpolder, tussen de A4, de Europaweg en De Vliet. Met het herzien van het bestemmingsplan Oostvlietpolder wordt juridisch – planologisch mogelijk gemaakt dat de bestemming ‘Uit te werken bedrijvenpark’ in de Oostvlietpolder gewijzigd wordt naar een ‘groene invulling’. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling enkele wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn terug te vinden in het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan.

Ter i nzage

Het bestemmingsplan Oostvlietpolder en de bijbehorende stukken kunt u vanaf donderdag 8 mei 2014 op de volgende manieren raadplegen:

  • digitaal via: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf-bestand op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening;

  • op papier in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is daarnaast ook geopend op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en op zaterdag van 09.00-13.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op www.leiden.nl/ro.

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van vrijdag 9 mei tot en met donderdag 19 juni 2014.

Gedurende deze beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Oostvlietpolder treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven