Logo Naarden
Wet geluidhinder (ontwerpbesluit), Naarden

Burgemeester en wethouders van Naarden maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

Het ontwerp bestemmingsplan Stork-locatie is onlangs vastgesteld. Met het ontwerp bestemmingsplan wordt voorzien in sloop van het Storkgebouw, nieuwbouw van het Wellantcollege, uitbreiding van de Godelindeschool en bouw van 41 tot 49 nieuwbouwwoningen. De locatie betreft het gebied ingeklemd tussen de Godelindeweg/Amersfoorstestraatweg, Gerard Doulaan, Tenierslaan (tot Van Ostadelaan) en Breughellaan. De locatie ligt in de wettelijke geluidszone van de Amersfoortsestraatweg en de Godelindeweg. Daarom is onderzocht wat de toekomstige geluidsbelasting op de gevels van de woningen en de scholen zal zijn vanwege deze wegen.

Ten gevolge van de Amersfoortsestraatweg en de Godelindeweg zullen de twee scholen een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders hebben overeenkomstig artikel 83 en artikel 110a Wet geluidhinder besloten in ontwerp voor deze scholen hogere waarden vast te stellen.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 8 mei 2014 gedurende 6 weken gezamenlijk met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien in het stadskantoor van de gemeente Naarden, Raadhuisstraat 2.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting worden gegeven op het ontwerpbesluit. U kunt hiervoor een afspraak maken met dhr. P. Schrijver, te bereiken op telefoonnummer 035-6957952 (afwezig op vrijdag)

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de ter inzage legging gemotiveerde zienswijzen schriftelijk bij ons college inbrengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Naarden, Postbus 5000, 1410 AA Naarden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, dhr. P. Schrijver, te bereiken op telefoonnummer 035-6957952 (afwezig op vrijdag).

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de hogere waarden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen in een aaneengesloten gebied mogelijk. Ingevolge artikel 1.1. lid 1a van de Crisis en Herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing in de toekomstige beroepsprocedure. Volgens de aanhef van afdeling 2 is deze niet van toepassing in de zienswijzefase, voorafgaand aan het planbesluit.

Naar boven