Logo Papendrecht
Bestemmingsplan Woongebied II, Papendrecht

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het feit dat voor gedeelten van de bestemmingsplannen Dijkstrook-Middenpolder, Rivieroevers en centrum van de gemeente één nieuw bestemmingsplan in voorbereiding is. Dit bestemmingsplan heeft als werknaam: bestemmingsplan Woongebied II.

Het plangebied is gelegen in het zuiden van de gemeente Papendrecht aan en nabij de Beneden-Merwede. Het plangebied bestaat grofweg uit twee gebieden. Het noord oostelijk deel (deelgebied 1) en een zuidwestelijk deel (deelgebied 2). Deelgebied 1 wordt aan de noordzijde globaal begrensd door de Willem Dreeslaan, aan de oostzijde door de grote Waal en aan de zuidzijde door het dijklint. Het westelijk gedeelte wordt begrensd door de Edelweisslaan. Deelgebied 2 wordt aan de noordzijde begrensd door het dijklint en aan de oostzijde tot en met Buitenhof. In het zuiden wordt het deelgebied begrensd door de rivier Beneden-Merwede in het westen door de Slobbengorsweg en Julianastraat. Voor de percelen die de dijk betreffen wordt een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld, namelijk bestemmingsplan Dijklint dat eveneens dit jaar in procedure komt.

De gronden zijn in de huidige situatie gelegen in drie verschillende ruimtelijke plannen die zijn verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente bestemmingsplannen elke tien jaar te vernieuwen en aan te passen. Het uitgangspunt voor het nieuwe bestemmingsplan is een uniforme regeling te realiseren voor het voornoemde gebied. De regeling zal aansluiten bij de al vernieuwde ruimtelijke plannen Buitengebied, Woongebied en Centrumgebied en het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Dijklint. Het bestemmingsplan Woongebied II kan mogelijk een verruiming of beperking van de bouw- of gebruiksmogelijkheden tot gevolg hebben. Te denken valt aan het aanpassen van de goothoogte, bouwhoogte en dergelijke.

Over het voornemen voor de actualisering wordt op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, Bro nog geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. De procedure is op dit moment nog niet zover gereed dat er stukken ter inzage kunnen worden gelegd en dat inspraak kan worden toegepast.

Gestreefd wordt dit de tweede helft van dit jaar op grond van de gemeentelijke inspraakverordening te laten plaatsvinden. De stukken zullen dan ter inzage worden gelegd en advies zal worden ingewonnen bij de relevante overlegpartners die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van ruimtelijke plannen (ex artikel 3.1.1. Bro). De bekendmaking zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentepagina van het Papendrechts Nieuwsblad en op www.papendrecht.nl onder het kopje ‘Actueel’.

Naar boven