Logo Barendrecht
Ontwerpuitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a ter inzage, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend op grond van artikel 3.9a van de Wet op de ruimtelijke ordening dat het ontwerpuitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a en het ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage ligt. Het uitwerkingsplan Vrouwenpolder fase 2 en 3a maakt de bouw van maximaal 137 woningen mogelijk in de Vrouwenpolder. De Vrouwenpolder locatie ligt ten zuiden van de wijk Nieuweland en Molenvliet en wordt begrensd door de Middeldijk in het noorden, de bedrijvenstrook aan de Middelweg in het westen, de nog te realiseren deelfase 3b aan de Kilweg in het zuiden en de woningen nabij de Baanvakwei vormt de oostgrens.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor een aantal woningen de voorkeurgrenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden wordt door het wegverkeerslawaai op de Rijksweg A29 en de Kilweg. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden opgesteld.

Het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met de bijbehorende stukken kunt u inzien in de periode vanaf 2 mei t/m 12 juni 2014 bij het gemeentelijke Servicecentrum. Het Servicecentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 15.00 uur en op afspraak op dinsdag en donderdag van 15.00 – 17.00 uur en maandag en woensdag van 15:00 – 20:00 uur. Ook is het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeente is enig eigenaar van de gronden binnen het plangebied, zodat het kostenverhaal is verzekerd door middel van gemeentelijke gronduitgifte.

Gedurende hierboven genoemde periode kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Amesz via telefoonnummer 14 0180.

Crisis- en herstelwet

Te zijner tijd is op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Vrouwenpolder de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Alleen als een belanghebbende een zienswijze tegen het voorliggende ontwerpuitwerkingsplan heeft ingediend kan men in een later stadium beroep indienen.

Naar boven