Logo Bergen (NH)
Vaststelling Bestemmingsplan ‘Fietspad Alkmaar – ’t Woud’, Bergen (NH)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad van Bergen in de openbare raadsvergadering van 6 maart 2014 het bestemmingsplan 'Fietspad Alkmaar – 't Woud' gewijzigd (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan (imrocode NL.IMRO.0373.BPG09004fietspadAW-C001) ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 8 mei 2014 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan ook digitaal worden ingezien via www.bergen-nh.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende punten aangepast. Het gemaal is positief bestemd en daarnaast is de toelichting van het bestemmingsplan aangepast op het punt van de compensatie van weidevogelleefgebied.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden die tijdig zijn/haar zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorts kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer B. Limmen, medewerker team Vormgeving, bereikbaar via telefoonnummer 072-888 03 64.

Bergen, 7 mei 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

Naar boven