Logo Groesbeek
Vaststelling wijzigingsplan ‘Wisselpad’, Groesbeek

Burgemeester en Wethouders van Groesbeek maken conform artikel 3.6 en 3.9a Wro bekend, dat zij op 22 april 2014 het wijzigingsplan "Wisselpad" heeft vastgesteld. Het ontwerp wijzigingsplan beoogt de bestemmingen ‘openbaar groen’ en ‘spoorweg en natuur’ in een klein gebied tussen het Wisselpad en de Nijverheidsweg om te zetten naar de bestemming ‘verkeersdoeleinden’. Van deze wijzigingsbevoegdheid wordt gebruik gemaakt om het pad naast het langzaam verkeer en de brandweer ook toegankelijk te maken voor regulier verkeer. Hiermee wordt een belangrijke doelstelling uit de strategische visie en structuurvisie behaald.

Eenieder kan met ingang van 8 mei 2014 gedurende zes weken (tot en met woensdag 18 juni) het wijzigingsplan en het collegebesluit inzien. De genoemde stukken liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis in Groesbeek, Dorpsplein 1, Omgevingsloket. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 12.00u en op maandag van 18.00u tot 19.00u. Tevens zijn de stukken te raadplegen via http://www.muggemeenten.nl/groesbeek-bestuur-organisatie/bekendmakingen-gemeente-groesbeek_43163/

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan binnen voormelde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tegen het ontwerp van het besluit zienswijzen hebben ingediend en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het vaststellingsbesluit treedt volgens artikel 3.9a lid 4 Wro in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven