Logo Hattem
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hattemerpoort’, Hattem

De gemeenteraad van Hattem heeft op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 14 april 2014 besloten het bestemmingsplan “Hattemerpoort” gewijzigd vast te stellen.

Inhoud van het plan

Het bestemmingplan betreft de transformatie van een bedrijventerrein (voormalige Berghuizer Papier Fabriek) naar natuur (ecologische verbindingszone Hattemerpoort).

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het plan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen betreffen de volgende:

  • Er heeft een grondruil plaatsgevonden tussen de Hattemse Golf and Countryclub en de provincie Gelderland. Om deze reden wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om binnen de bestemming natuur de gronden mede te gebruiken voor een golfterrein. Dit door de functieaanduiding 'specifieke vorm van natuur – recreatief medegebruik' aan de gronden toe te kennen.

  • Aan de oostzijde van het plangebied ligt een primaire waterkering. De beschermingszone van deze waterkering beslaat vanaf de waterkering in de nieuwe zonering ongeveer 2/3 deel van de Apeldoornskanaal. Deze zone aangegeven wordt op de verbeelding opgenomen.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 1 mei 2014 gedurende zes weken (tot en met 11 juni) ter inzage in het stadhuis van de gemeente Hattem bij de balie Vergunningverlening en Handhaving. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagen tevens van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl en als PDF op http://www.hattem.nl.

Beroep

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • voor wat betreft de in het plan ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen, een ieder.

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven