Logo Noord-Holland Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nr. 353761/353766, tot plaatsing van bord A1 (50) van bijlage 1 van het RVV 1990 op de provinciale weg N232 tussen de Hoofdweg en de Amsterdamse Baan (S106) in de gemeente Haarlemmermeer.

Aanleiding

Voor de omlegging van Rijksweg A9 worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd. Omdat er door de werkzaamheden diverse in- enuitritten komen en er veel bouwverkeer gaat rijden op het deel van de N232 tussen de Hoofdweg en de Amsterdamse Baan (S106), is het gewenst om daar de snelheid te verlagen van 80 km/u naar 50 km/u. De werkzaamheden in het kader van de omlegging zullen naar verwachting eind 2016 zijn afgerond.

Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het plaatsen van bord A1 een verkeersbesluit worden genomen. De doelstelling van dit verkeersbesluit is het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers. Deze belangen zijn genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.

Maatregel

Ter hoogte van de N232 tussen de Hoofdweg en de Amsterdamse Baan (S106) worden veel nieuwe wegen (bypasses) gemaakt voor de omleiding van de A9. Omdat dit een omvangrijk project is zal er veel bouwverkeer rijden op de N232 en zullen er diverse in- en uitritten worden gemaakt. Verkeer wordt met bebording op de nieuwe situatie attent gemaakt, maar het zal door de werkzaamheden, de in- enuitritten en het vele bouwverkeer minder overzichtelijk en drukker worden.

De N232 is een weg buiten de bebouwde kom waar nu een snelheid van 80 km/u geldt. Gedurende de werkzaamheden is het voor de verkeersveiligheid gewenst als het verkeer langzamer dan 80 km/u gaat rijden. Met een snelheid van 50 km/u kan het verkeer tijdig anticiperen op de gewijzigde situatie en op het vele bouwverkeer.  Een lagere snelheid van 50 km/u geeft weggebruikers meer tijd en overzicht om te reageren op het overige verkeer. Dit komt de verkeersveiligheid voor alle deelnemers ten goede.  De lagere snelheid zal worden aangegeven door bord A1 (50).

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de Korpschef van de politie. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van politie heeft ingestemd met de maatregelen.

Afweging belangen

De maatregelen zullen leiden tot een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling. Dit dient de belangen van de weggebruiker. De N232 kan gebruikt blijven worden. De eventuele hinder door de snelheidsverlaging vinden wij minder zwaarwegend dan de veiligheidswinst voor de verkeersdeelnemers die ontstaat omdat de snelheid wordt verlaagd. Gelet hierop verwachten wij niet dat door de maatregelen belangen onevenredig geschaad zullen worden.

Bevoegdheid

Het weggedeelte waar deze maatregelen voor worden getroffen, is in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

BESLUIT

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

1. door het plaatsen van de borden A1 (50) van bijlage I van het RVV 1990, een maximale snelheid in te stellen van 50 km/u op de N232 tussen de Hoofdweg en de Amsterdamse Baan (S106). Deze snelheid geldt tot eind 2016;

2. van dit besluit mededeling te doen in de Staatscourant.

Haarlem, 24 april 2014

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,
namens dezen,
F.J. van der Linden
Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

Mededelingen

1. Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.

U kunt telefonisch een folder aanvragen over de bezwaarprocedure

(023-514 41 41) of voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met

mevrouw R. Puggioni, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, telefoonnumer (023) 514 34 46.

Naar boven