Logo Noord-Holland Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nr. 345980-345989, tot plaatsing van diverse borden van bijlage 1 van het RVV 1990 op de (nieuwe) N201 vanaf de Middenweg Bovenkerkerpolder (hierna: Middenweg BP) (gemeente Amstelveen), in de richting van de Tienboerenweg (provincie Utrecht).

Aanleiding

De provincie Noord-Holland realiseert de omlegging van de N201 in het gebied tussen de A4, de A9 en Amstelhoek. Dit is nodig om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in het gebied te verbeteren. De nieuwe N201vanaf de kruising Middenweg BP is onderdeel van het Masterplan N201+.

Om er voor te zorgen dat de nieuwe weg overeenkomstig de bestemming en op veilige en vlotte manier kan worden gebruikt, worden diverse verkeerstekens geplaatst. Hiervoor dient een verkeersbesluit te worden genomen.

Deze nieuwe N201 vanaf de Middenweg BP richting de Tienboerenweg is een voorrangsweg. Dit wordt aangegeven met bord B1. Op deze weg geldt een snelheid van 80 km/u aangezien de weg buiten de bebouwde kom ligt. Voor de verkeersveiligheid is de aanwezigheid van langzaam verkeer op deze weg niet gewenst. Dit wordt aangegeven met bord C9.

Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het plaatsen van de borden B1en C9 van bijlage I van het RVV 1990 een verkeersbesluit worden genomen. De doelstelling van dit verkeersbesluit is het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers. Deze belangen zijn genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994.

Maatregelen

B1 (voorrangsweg N201)

De nieuwe N201 vanaf de Middenweg BP is een voorrangsweg en heeft in verband met de doorstroming en veiligheid voorrang op bestuurders van de aansluitende/toeleidende wegen. Dit wordt aangegeven door middel van bord B1.

C9 (geslotenverklaring voor langzaam verkeer)

De nieuwe N201 is speciaal aangelegd voor de afwikkeling van het snellere gemotoriseerd verkeer. Het langzamere verkeer heeft een goed alternatief via de bestaande route over de oude N201 door de bebouwde kommen van Uithoorn en Aalsmeer. Voor de verkeersveiligheid is het niet gewenst dat langzaam verkeer zich mengt met het snelle verkeer. Dit wordt aangegeven door middel van bord C9. Vanuit de provincie Utrecht (vanaf de kruising met de Tienboerenweg) wordt door de wegbeheerder ook aangegeven dat dit weggedeelte een voorrangsweg is met een geslotenverklaring voor langzaam verkeer.

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van de nationale politie. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van politie heeft ingestemd met de maatregelen.

Afweging belangen

De maatregelen zullen leiden tot een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling. Dit dient de belangen van de weggebruiker. Gelet hierop en het gegeven dat de maatregelen in overleg met de omgeving tot stand zijn gekomen, verwachten wij niet dat door de maatregelen belangen onevenredig geschaad zullen worden.

Bevoegdheid

De weggedeelten waar deze maatregelen voor worden getroffen, zijn in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

BESLUIT

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

  • 1.door het plaatsen van bord B1 van bijlage 1 van het RVV 1990, de nieuwe N201 vanaf de Middenweg BP in de gemeente Amstelveen aan te wijzen als voorrangsweg;

  • 2. door het plaatsen van bord C9 van bijlage 1 van het RVV 1990, de nieuwe N201 vanaf de kruising Middenweg BP gelegen in de gemeente Amstelveen, gesloten te verklaren voor ruiters, vee, wagens en motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/u en brommobielen alsmede fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen;

  • 3.van dit besluit mededeling te doen in de Staatscourant.

Haarlem, 15 april 2014

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,
namens dezen,
F.J. van der Linden
Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

Mededelingen

1. Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.

U kunt telefonisch een folder aanvragen over de bezwaarprocedure (023-514 41 41) of voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met mevrouw R. Puggioni, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, tel. (023) 514 34 46.

Naar boven