Besluit van deStichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekeringvan 8 april 2014, houdende de vaststelling van het verstrekkingspercentage voor de werkloze werknemer die recht heeft op een voortzettingsbijdrage ten behoeve van zijn pensioenvoorziening en wiens eerste werkloosheidsdag is gelegen op of na 1 januari 2010 en voor 1 januari 2011 (Besluit vaststelling verstrekkingspercentage 2010)

Het bestuur van de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering,

Gelet op artikel 2, eerste en tweede lid van de Wet Privatisering FVP, artikel 2, artikel 5, vijfde tot en met zevende lid en artikel 14 van het Reglement Bijdrage Voortzetting Pensioenopbouw bij Werkloosheid 1999;

Besluit:

Artikel 1

Het verstrekkingspercentage voor de werkloze werknemer die recht heeft op een voortzettingsbijdrage ten behoeve van zijn pensioenvoorziening, wiens eerste werkloosheidsdag is gelegen op of na 1 januari 2010 en voor 1 januari 2011 wordt vastgesteld op 79%.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 8 april 2014.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit vaststelling verstrekkingspercentage 2010.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Amstelveen, 8 april 2014

De voorzitter van de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering, G. Verheij.

TOELICHTING

Op grond van de Wet Privatisering FVP kan de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (Stichting FVP) voorzien in aanvullende pensioenvoorzieningen voor werkloze werknemers1. In verband hiermee heeft het bestuur van de Stichting FVP ingaande 1 januari 1999 het Reglement Bijdrage Voortzetting Pensioenopbouw bij Werkloosheid 1999 (Bijdragereglement) vastgesteld. Op 13 oktober 2009 heeft het bestuur van de Stichting FVP besloten niet meer tot verlenging van de FVP-bijdrageregeling over te gaan met ingang van 1 januari 2011. Hiermee komt de FVP-bijdrageregeling definitief ten einde met als gevolg dat een werknemer wiens eerste werkloosheidsdag is gelegen op of na 1 januari 2011 geen recht meer heeft op een FVP-bijdrage in zijn pensioenvoorziening.

De Stichting FVP heeft op grond van artikel 5, lid 5 van het Reglement Bijdrage Voortzetting Pensioenopbouw bij Werkloosheid 1999 het recht het verstrekkingspercentage lager vast te stellen dan 100%.

Van dit recht kan de Stichting slechts gebruik maken in geval van ingrijpende omstandigheden, waaronder begrepen financiële omstandigheden van de stichting.

Gelet op de beëindiging van de FVP-bijdrageregeling en de financiële omstandigheden van de Stichting FVP heeft het bestuur van de stichting verstrekkingspercentage op 79% vastgesteld. Dit verstrekkingspercentage is van toepassing op de werkloze werknemer die recht heeft op een voortzettingsbijdrage ten behoeve van zijn pensioenvoorziening, wiens eerste werkloosheidsdag is gelegen op of na 1 januari 2010 en voor 1 januari 2011. De berekening van het verstrekkingspercentage heeft plaats gevonden op basis van de middelen per 31 december 2013, de middelen die op 31 maart 2014 voor uitkering beschikbaar zijn en de middelen die benodigd zouden zijn voor een uitkering op basis van een verstrekkingspercentage van 100%.

Met ingang van 8 april 2014 is het verstrekkingspercentage 79%. FVP-gerechtigden worden per brief persoonlijk over de vaststelling van het verstrekkingspercentage geinformeerd.

De voorzitter van het bestuur van de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering, G. Verheij.


X Noot
1

Bedoeld worden werkloze werknemers die voldoen aan de voorwaarden gesteld in artikel 2 en artikel 14 van het Reglement Bijdrage Voortzetting Pensioenopbouw bij Werkloosheid 1999

Naar boven