Logo VianenVaststelling bestemmingsplan Wilhelminastraat e.o.

Burgemeester en wethouders van Vianen maken ingevolge artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 maart 2014 het bestemmingsplan “Wilhelminastraat e.o.” heeft vastgesteld. Voor dit bestemmingsplan is de Crisis en herstelwet van toepassing.

Het plangebied “Wilhelminastraat e.o.” betreft de naoorlogse uitbreidingswijk Zederik, ten zuiden van de historische binnenstad van de kern Vianen. Het gebied ligt direct ten noorden van de Rijksweg A2. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Mr. M.C. van Hallstraat/Irenestraat. De grens in het oosten wordt gevormd door een parkeerplaats, die momenteel wordt ontsloten door de Beatrixstraat en grenst aan de achtererven van de woningen aan de Willem Alexanderstraat. De Wilhelminastraat met bijbehorende zuidelijke groenstrook zorgt voor de grens in het zuiden. De Burg. Jonkheer Hoeufftlaan zorgt ten slotte voor de westelijke begrenzing van het plangebied.

Aanleiding voor het vaststellen van het bestemmingsplan “Wilhelminastraat e.o.” betreft de herstructurering van het gebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Wilhelminastraat e.o.” kan vanaf woensdag 2 april tot en met dinsdag 13 mei 2014 tijdens kantooruren worden ingezien op de computer in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen. Het officiële bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op internet via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is: NL.IMRO.0620.bp0014-VG01.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt of die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken danwel de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan van kan op grond van artikel 8.2 van de Wet op de ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzageligging beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit project is de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat eventuele beroepen versneld worden behandeld. Ook kan geen “pro forma” beroep worden ingediend. Dus na het verstrijken van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Ingevolge artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Vianen 23 april 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Vianen,
de secretaris a.i.
drs. J. (Hans)van der Noordt
de burgemeester
W.G. Groeneweg
[voornaam] [achternaam]
Naar boven