Logo SimpelveldGemeente Simpelveld, Verkeersbesluit ten behoeve van het instellen van een blauwe zone (2 parkeervakken) in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 26 januari 1995, zijn Burgemeester en Wethouders van Simpelveld bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De Woningstichting Simpelveld heeft een verzoek ingediend om een blauwe zone in te stellen in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13 te Simpelveld. De Woningstichting Simpelveld ontvangt in de dagsituatie regelmatig bezoekers. In de openbare ruimte zijn er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Direct voor het pand van de Woningstichting is een parkeerhaven waar vier auto's kunnen parkeren. Door het instellen van een blauwe zone voor een tweetal parkeervakken in deze parkeerhaven zou de wens van de Woningstichting om tegemoet te komen aan de parkeerbehoefte voor haar bezoekers ingewilligd zijn. Vanwege het feit dat het beschikbaar houden van parkeerplaatsen voor direct aanwonenden voor de gemeente ook een belangrijker argument is, is het voorstel om een blauwe zone met beperkte tijden in te stellen. Naar aanleiding van bovenstaande heeft de behandelend ambtenaar verkeerszaken van de gemeente Simpelveld de situatie ter plaatse bezien en ter advisering voorgelegd aan het VerkeersOverleg met het voorstel het verzoek, tot het instellen van een blauwe zone voor 2 parkeervakken direct voor het pand van de Woningstichting in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13 te Simpelveld, in te willigen. De blauwe zone geldt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot en met 17.00 uur met een maximale parkeertijd van 1 uur. Het VerkeersOverleg is unaniem akkoord met voorgestelde maatregel. Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangestelde verkeerscoördinator van de Politie Mergelland.

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer ( BABW ) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van de beperkte parkeervoorzieningen in de Pleistraat ten behoeve van bezoekers van de Woningstichting Simpelveld is het gewenst om in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13 te Simpelveld een blauwe zone (2 parkeervakken) geldend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur met een maximale parkeertijd van 1 uur in te stellen. Buiten deze tijden kan er vrij worden geparkeerd. Deze verkeersmaatregel wordt gerealiseerd middels het aanbrengen van het bord E10zb (blauwe zone) met de onderborden met tektst "maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur" en het bord OB504 (pijlbord wijzend naar beide parkeervakken). Daarnaast zullen de trottoirbanden van beide parkeervakken blauw worden geverfd een en ander volgens bijgevoegde tekening. Deze maatregel wordt uitgevoerd volgens het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels 1990 en volgens de laatst geldende Standaard RAW Bepalingen.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders van Simpelveld om het verzoek tot het instellen van een blauwe zone (2 parkeervakken) in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13 in te willigen volgens bijgevoegde tekening.

De blauwe zone in de Pleistraat ter hoogte van huisnummer 13 wordt gerealiseerd door het aanbrengen het bord E10zb (blauwe zone) met de onderborden met tektst "maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur" en het bord OB504 (pijlbord wijzend naar beide parkeervakken) en een blauwe belijning op de trottoirbanden.

Een en ander is aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening;

De artikelen 15, lid 1, 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en het mandaatbesluit d.d. 13 december 2005

Simpelveld, 23 april 2014

Namens deze,
ing. D.J.G. Heckmans
Technisch Medewerker Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden bezwaar maken, binnen zes weken na de dag van publicatie in de Staatscourant daarvan, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 21000, 6369 ZG Simpelveld. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Naar boven