Logo Heerde
Vastgesteld bestemmingsplan Kamperweg 25, Heerde

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 3 maart 2014 het bestemmingsplan Kamperweg 25 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Kamperweg 25 voorziet in de bouw van een bijgebouw, de aanleg van een paardenbak en de splitsing van het bestaande hoofdgebouw in twee zelfstandige woningen binnen het bestaande gebouw op het perceel aan de Kamperweg 25 te Heerde.

De gemeenteraad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

  • Een toevoeging van een voorwaardelijke verplichting om te komen tot een goede landschappelijke inpassing van het perceel;

  • Een wijziging van de regels met betrekking tot het gebruiken of laten gebruiken van gronden voor evenementen, manifestaties en festiviteiten.

Voor een compleet overzicht van alle aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Besluit hogere waarde

Het college van Heerde maakt, ingevolge het bepaalde in artikel 110 en verder van de Wet geluidhinder, ook bekend dat zij op 20 januari 2014 een hogere grenswaarde vast hebben gesteld van 53 dB voor de nieuwe woning binnen het bestaande gebouw op het perceel Kamperweg 25.

Uit het akoestisch onderzoek van Wensink Akoestiek en Milieu met werknummer 2013155.RO1 en gedateerd op 28 november 2013, is gebleken dat de geluidsbelasting op de gevel van de nieuwe woning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, vanwege het wegverkeerslawaai van de Kamperweg en de A50. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Er is gekeken naar maatregelen om te kunnen voldoen aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Uit het onderzoek blijkt dat deze stuiten op bezwaren van stedenbouwkundige, landschappelijke en/of financiële aard. De enige regeling die niet op bezwaren stuit is het vaststellen van een hogere waarde.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 30 april 2014 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage in het gemeentehuis te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. Het bestemmingsplan met het identificatienummer NL.IMRO.0246.806BUWHKamperw25-VA01 is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen en op www.heerde.nl . De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naast het instellen van beroep kunt u binnen de hierboven gestelde termijn ook een 'verzoek om voorlopige voorziening' indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het gewijzigd vastgestelde onderdeel van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

29 april 2014,

Het college van Heerde, W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, burgemeester

B. van Zuthem, gemeentesecretaris

Naar boven