Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit voor het inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats - Molenstraat in Limbricht

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken onderstaande verkeersmaatregelen bekend voor het inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats (AGPP) in de Molenstraat in Limbricht.

V erkeers maatregel en Plaatsen van het bord gehandicaptenparkeerplaats (bord E06).

Aanbrengen witte kruismarkering in vak.

Zoals aangegeven op de bij het verkeersbesluit horende foto’s.

Overwegingen

Uit het oogpunt van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, goede doorstroming op wegen, de bescherming van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en de bruikbaarheid daarvan, het waarborgen van de vrijheid van verkeer, alsmede het voorkomen van door verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder en schade zoals bedoeld in artikel 2, lid 1, sub a t/m d, artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994 wordt het noodzakelijk geacht om in de Molenstraat in Limbricht bij huisnummer 12 een AGPP te realiseren.

De Molenstraat is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Bij de fysiotherapiepraktijk, maar ook in dit gedeelte van Limbricht waar nog meer winkels liggen, ontbreekt een gehandicaptenparkeerplaats, terwijl dit gezien de aard van de voorzieningen wenselijk is. Aanwezige parkeerplaatsen aan de overzijde van de weg liggen op voor gehandicapten grotere afstand waarbij ook de doorgaande weg overgestoken moet worden.

De in te stellen AGPP gaat ten koste van één algemene parkeerplaats. Gezien echter het feit dat een goede bereikbaarheid van de fysiotherapiepraktijk belangrijk is, is realisatie toch gewenst. Bewoners ter plekke en andere automobilisten kunnen gebruik maken van algemene parkeerplaatsen in de buurt.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 17april2014 tot en met woensdag 28 mei 2014. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven