Logo Waterschap Hollandse DeltaVerkeersbesluit VB2014-02

Verkeersbesluit fietspad F364

gemeente Goeree-Overflakkee

Dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse delta;

Overwegende het volgende:

Onderwerp

In het Provinciaal fietpadenplan 2008 is een nieuw fietspad voorzien in de gemeente Goeree-Overflakkee, kern Dirksland. Het fietspad is voorzien tussen de Noorddijk en de aansluiting op de Smalle Blokweg.

Het betreft een verplicht en vrijliggend fietspad met een lengte van 4700m.

Wetgeving

Volgens de Wegenverkeerswet (WVW 1994, art. 2) kunnen regels worden vastgesteld met het doel tot:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden;

  • het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik.

Om deze doelen te bereiken kan het nodig zijn om verkeersmaatregelen te treffen. Artikel 15, 1e lid, van de WVW 1994 stelt dat voor het plaatsen of verwijderen van verkeerstekens en onderborden een verkeersbesluit moet worden genomen. Dit geldt wanneer hierdoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Het 2e lid van het artikel stelt dat een verkeersbesluit moet worden genomen wanneer verkeersmaatregelen op of aan de weg leiden tot een wijziging van de inrichting van de weg of wanneer verkeersmaatregelen leiden tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer. Dit geldt wanneer de maatregelen leiden tot een beperking of een uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van de weg of het weggedeelte gebruik kan maken.

Motivering

Het fietspad voorziet in een verbetering van de recreatieve hoofdstructuur en verbeterd de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Het fietspad wordt bestemd als verplicht fietspad, waarbij het gebruik van bromfietsen niet is toegestaan.

Fietspad F364 sluit aan op de bestaande wegen en fietsstructuur. Het fietspad is in twee richtingen te berijden. Ter hoogte van de kruisingen en oversteken zijn borden verplicht fietspad aangebracht.

Situering en beheer van de wegen

Fietspad 364 is een fietspad gelegen buiten de bebouwde kom en in beheer en onderhoud bij waterschap Hollandse Delta.

Overleg met politie

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen betreffende het Wegverkeer heeft er overleg plaatsgevonden met de manager Executieve ondersteuning van de politie Rotterdam – Rijnmond, er is positief geadviseerd.

Bevoegdheid tot het nemen van het besluit

Gelet op het bepaalde in regel 7.22 van het register behorende bij het Delegatie en Mandaatbesluit 2014;

B esluit:

  • 1.het aanbrengen van borden G11 en G12 conform de bij dit besluit behorende tekeningen met nummers: 05266A12 blad 1 t/m 6;

  • 2.Dit besluit bekend te maken in de Staatscourant;

  • 3.Kennisgeving van dit besluit te geven aan de politie en gemeente Goeree-Overflakkee;

    Ridderkerk, 27 maart 2014

    Namens dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta,

    Ir. E. van der Reijden

    lid van Directieraad

Bezwaar

Indien u zich niet kunt verenigen met dit besluit, bestaat voor u, op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de mogelijkheid om binnen zes weken na publicatie van dit besluit een gemotiveerd bezwaar in te dienen bij het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC, Ridderkerk.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Hiertoe kunt u op grond van het bepaalde in artikel 8:81 Awb een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam (sector bestuursrecht). In dit geval is het wel vereist dat u een bezwaarschrift tegen het besluit hebt ingediend en dat u een spoedeisend belang hebt bij het treffen van die voorziening.

Naar boven