Logo Korendijk
Vastgesteld bestemmingsplan Uitbreiding Nieuw-Beijerland, Korendijk

Het college van burgemeester en wethouders van Korendijk maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 maart 2014 het bestemmingsplan Uitbreiding Nieuw-Beijerland heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de kern Nieuw-Beijerland ten behoeve van woningbouw en een kerkgebouw. Het plangebied is gesitueerd ten zuiden van de kern Nieuw-Beijerland tussen de kreek aan de noordzijde en de Buitenom aan de oostzijde.

Inzien

Het bestemmingsplan Uitbreiding Nieuw-Beijerland als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPNBB14-VG01, bestaande uit een toelichting met de daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart), ligt met ingang van 14 april 2014 tot en met 25 mei 2014 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 in Piershil.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Instellen van beroep

Gedurende de ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerp-bestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • geen zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de raad, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep, aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat geweest zijn tijdig hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • bedenkingen tegen de wijzigingen welke bij vaststelling ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de voornoemde afdeling.

Crisis- en herstelwet

Op dit moment is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepsschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is aangevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Piershil, 11 april 2014

Naar boven