Besluit openbaarmaking NVWA-controlegegevens Horeca, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

De NVWA start binnenkort met de openbaarmaking van controlegegevens van de horeca op internet. Dit gebeurt door het publiceren van een lijst met deze gegevens op de website van de NVWA. Hiervoor wordt een besluit genomen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), met inachtneming van de Beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA. Dit besluit kunt u inzien op de website van de NVWA.

Het besluit, met aanvullende informatie, wordt op 14 april 2014 op de website van de NVWA gepubliceerd op www.nvwa.nl/openbaarmaken . Tegen het besluit kan iedereen die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend binnen 6 weken in beroep.

Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont of waar uw onderneming gevestigd is. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl .

U kunt ook digitaal beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Meer informatie over de beroepsprocedure en over de Wob vindt u ook op de website van de NVWA.

Naar boven