Logo Geldrop-MierloVerkeersbesluit Stopverbod ter hoogte van Nieuwenpolder 18 t/m 22 te Geldrop

Burgemeester en wethouder van de gemeente Geldrop-Mierlo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding

De vuilnisophaaldienst CURE blijkt steeds vaker de bocht in de straat Nieuwenpolder te Geldrop, ter hoogte van de huisnummers 18 t/m 22, niet te kunnen ronden vanwege op de openbare weg geparkeerde auto’s. Hierdoor moet CURE omrijden hetgeen sterk vertragend werkt bij het ophalen van het huisvuil.

Huidige verkeersituatie

In de huidige situatie mag in de straat Nieuwenpolder op de openbare weg worden geparkeerd, mits dit de afwikkeling van het verkeer niet belemmert. Ter hoogte van de huisnummers Nieuwenpolder 18 t/m 22 staan aan de overzijde enkele hoge bomen dicht tegen de openbare weg aan, waardoor de uitwijkmogelijkheden zeer beperkt zijn. Voor personenauto’s is er vaak nog wel genoeg ruimte, maar dit geldt niet voor de vrachtwagens van CURE, die meer ruimte nodig hebben.

Gewenste verkeersituatie

Om de doorgang van de Nieuwenpolder, ter hoogte van de huisnummers 18 t/m 22 te verbeteren zou een stopverbod kunnen worden ingesteld. Indien aan één zijde van de Nieuwenpolder een gele doorgetrokken lijn wordt aangebracht, blijft er voor de bewoners van de woningen Nieuwenpolder 18 t/m 22 voldoende ruimte om direct voor de woning te parkeren. Daarnaast is er naast de woning Nieuwenpolder 22 een parkeerstrook met zes parkeervakken aanwezig.

De gele doorgetrokken markeringslijn wordt ter hoogte van de huisnummers 18 t/m 22 aangebracht aan de zijde van de weg, waar de forse bomen in berm staan. Hierdoor geldt aan deze zijde een stopverbod. Op deze wijze wordt duidelijk gemaakt dat er maar aan één zijde van de openbare weg mag worden geparkeerd. Dit betekent dat er voldoende ruimte overblijft voor ophaaldienst CURE om de bocht wel te kunnen ronden, zodat het huisvuil in de Nieuwenpolder zo efficiënt mogelijk kan worden opgehaald.

Juridisch kader

Op basis van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer kan hierover een verkeersbesluit worden genomen om de gewenste verkeersituatie te bewerkstelligen.

De straat Nieuwenpolder is in beheer en onderhoud van de gemeente. Er heeft afstemming plaatsgevonden met de politie.  

Het besluit is op 8 april 2014 genomen met het oog op een goede doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. Op 16 april 2014 wordt het besluit gepubliceerd in Middenstandsbelangen en de Staatscourant.

Dit besluit is uitgewerkt in de bij dit besluit behorende verkeerstekening ‘Stopverbod Nieuwenpolder (tekeningnummer VKB2014-02)’ d.d. 1 april 2014.

BESLUIT

  • 1.Een gele doorgetrokken markering aan te brengen aan één zijde van de Nieuwenpolder ter hoogte van de huisnummers 18 t/m 22 op trottoirband, direct tegen de bermstrook, één en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening ‘Stopverbod Nieuwenpolder, (tekeningnummer VKB2014-02).

Geldrop-Mierlo 8 april 2014

Namens deze, Gabriel van Houtert
Senior Ontwerp

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen zes weken na afkondiging daarvan schriftelijk bezwaar maken. U moet uw bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Een ingediend bezwaarschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u vindt dat uitstel nodig is, kunt u hiervoor een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, postbus 90.125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Naar boven