Logo Urk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Zwembad ’t Bun, Urk’

Burgemeester en wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 januari 2014 het bestemmingsplan ‘Zwembad ´t Bun, Urk‘ heeft vastgesteld.

In het bestemmingsplan wordt de uitbreiding van Zwembad ´t Bun aan de Staartweg te Urk planologisch geregeld. Omdat de geplande uitbreiding grotendeels in de provinciale ecologische hoofdstructuur (EHS) ligt, namelijk het Urkerbos, is in het bestemmingsplan ook de EHS-compensatie meegenomen. Deze compensatie bevindt zich nabij het zwembad eveneens langs de Staartweg.

Het bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 11 april 2014 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘wonen, verkeer en veiligheid’ > ‘bestemmingsplannen’.

De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan IJsselmeer is te vinden op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.BP2013ZWEMBADEHS-0004

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/plannen/

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken (art. 6.13 Awb);

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Urk bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Besluit herbegrenzing ecologische Hoofdstructuur inzake zwembad ’t Bun te Urk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Urk en het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland maken bekend dat het besluit van Gedeputeerde Staten met betrekking tot de herbegrenzing EHS inzake zwembad ´t Bun te Urk tevens vanaf 11 april 2014 tot en met 22 mei 2014 ter inzage ligt.

Als gevolg van de uitbreiding van zwembad ‘t Bun zal 0,3 hectare bos en 0,7 hectare grasland aan de EHS worden onttrokken. Conform de spelregels EHS moet worden gecompenseerd. Hiertoe wordt een gebied van 1 hectare gevarieerd loofbos grenzende aan het Urkerbos begrensd als EHS. Voor de inrichting en het beheer van de compensatienatuur heeft bureau Eelerwoude in opdracht van de gemeente een plan opgesteld dat is vertaald in de regels van het bestemmingsplan. Hierdoor zullen de natuurwaarden worden vergroot en is sprake van een verbetering van de kwaliteit van de EHS. Dit maakt dat Gedeputeerde Staten hebben kunnen instemmen met het verzoek tot herbegrenzing van de gemeente.

Het besluit ligt ter inzage vanaf 11 april 2014 tot en met 22 mei 2014 op de volgende locaties:

  • In het gemeentehuis van de gemeente Urk, Singel 9 te Urk.

  • In het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad.

Het besluit is tevens elektronisch te raadplegen op:

De stukken kunnen desgevraagd ook buiten de kantooruren en openingstijden worden ingezien in het provinciehuis te Lelystad. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, meldt u dit dan tijdig telefonisch bij het secretariaat van de afdeling RM (tel. 0320-265510), zodat wij een afspraak met u kunnen maken. Tegen voornoemd besluit van Gedeputeerde Staten kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven