Logo De Friese Meeren
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oudehaske – Kulturhûs, De Friese Meeren

Het college van burgemeester & wethouders maakt bekend, dat de gemeenteraad van Skarsterlân het bestemmingsplan Oudehaske-Kulturhûs op 27 november 2013 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oudehaske – Kulturhûs, het raadsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 januari 2014 tot en met 20 februari 2014 ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan maakt een nieuwe multifunctionele accommodatie met de daarvoor noodzakelijke erfinrichting op het perceel plaatselijk bekend Julianastraat 5 te Oudehaske mogelijk.

In het gebouw zullen onder meer de volgende functies worden ondergebracht: dorpshuis, sportzaal, peuterspeelzaal, bibliotheek en kinderopvang. De bestaande bebouwing zal worden gesloopt.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan Oudehaske – Kulturhûs is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Een ingediende zienswijze heeft aanleiding gegeven tot wijzigingen in het bestemmingsplan. De wijzigingen die zijn doorgevoerd betreffen het opnemen van voorwaardelijke verplichtingen binnen de bestemming “Maatschappelijk”. Hiermee wordt geregeld dat het gebruik van de gebouwen en gronden overeenkomstig de bestemming alleen dan planologisch is toegestaan indien:

  • hoogopgaande beplanting met een hoogte van minimaal 2 meter op minimaal 2 meter vanaf de grens van het bestemmingsvlak ter hoogte van de Jousterweg 122, 124, 126 en 128 wordt aangelegd en in stand wordt gehouden;

  • over een breedte van minimaal 2 meter lage beplanting vanaf de grens van het bestemmingsvlak ter hoogte van de Jousterweg 122, 124, 126 en 128 wordt aangelegd en in stand wordt gehouden.

  • het materiaalgebruik van de ramen zodanig moet zijn dat een goed woon- en leefklimaat ter hoogte van de Jousterweg 122, 124, 126 en 128 wordt gegarandeerd.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure.

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1).

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0051.BPOUH13MFCKULTUROH-VA01

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder als het gaat om de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen via het telefoonnummer 14 05 14 of mailen naar info@defriesemeren.nl onder vermelding van het bestemmingsplan Oudehaske – Kulturhûs.

Naar boven